Gyermekbaldachinokat hív vissza az IKEA

Visszahívja rácsos ágyak, illetve gyerekágyak fölé szerelhető baldachinjait az IKEA, mivel azok fulladást okozhatnak – közölte a lakberendezési áruház. Az érintett baldachinok 1996 óta kaphatók az IKEA áruházakban.

20-IKEA_gyerekbaldachin_termekvisszahivas
Közleményük szerint az IKEA tudomására jutott egy olyan eset, amikor a gyermek az ágyba húzta a hálót, s az összecsomózódva nyaka köré tekeredett. Sérülésről nem értesültek – tették hozzá.
Az IKEA megvizsgálta termékeit, s többről is megállapították, hogy azok esetleg fulladást okozhatnak.
Az IKEA arra kér mindenkit, aki rácsos ágyak, illetve gyerekágyak fölé szerelhető baldachint vásárolt az IKEÁ-tól, ne használja azt, vigye vissza a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a vételárat.

A termékvisszahívás az alábbi baldachinokat érinti:

  • LEGENDARISKMINNEN ágybaldachin készlet
  • BARNSLIG BOLL
  • MINNEN BRODYR
  • HIMMEL
  • FABLER
  • TISSLA

További információ található a www.IKEA.hu weboldalon, továbbá érdeklődni lehet a +36 1 460-3160-as telefonszámon – írta közleményében a cég.

IKEA áruház nyílik a közelben

Az IKEA svéd bútoráruházlánc harmadik magyarországi áruházának lehetséges helyszíne az M5-ös autópálya mentén, a soroksári kereskedelmi központ területén

Az IKEA svéd bútoráruházlánc harmadik magyarországi áruházának lehetséges helyszíne az M5-ös autópálya mentén, a soroksári kereskedelmi központ területén

Mint ahogy arról a korábban már beszámoltunk, legutóbbi sajtótájékoztatóján jelentette be a cég, hogy a XXIII. kerületben, Soroksáron épülhet a világ legnagyobb lakberendezési láncának harmadik magyarországi áruháza.