?Közlekedik a család? vetélkedő Pest megyében

A ?Közlekedik a Család? elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat megyei elődöntőjét Cegléden rendezi meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága. 

page1

Az Országos Rendőr-főkapitányság- Országos Balesetmegelőzési Bizottsága az idei évre is meghirdeti a ?Közlekedik a család? elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot. A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek? gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas? figyelmét felhívja a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Cél továbbá a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család, a közösség nevelő erejére való figyelemfelhívás.

A vetélkedő Pest megyei döntőjének megrendezésére egy közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében 2014. április 19-én (szombaton) 9 órától 15 óráig Cegléden kerül sor, a Ceglédi Autóház parkolójában (Skoda márkaképviselet, Kosárhegyi út 2.).

A vetélkedőn a versenyző családok feladata egy 25 kérdésből álló KRESZ elméleti feladatlap kitöltése, egy ügyességi pálya teljesítése kerékpárral és autóval, egy vizsgabiztos felügyelete mellett városi útvonalat kell bejárni autóval, valamint lesznek elsősegélynyújtással és egyéb közlekedéssel kapcsolatos- néha humoros- feladatok is.

A rendezvényen nemcsak a versenyzők, hanem az oda látogató érdeklődők is kipróbálhatják a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ittasságot szimuláló szemüvegeit és biztonsági öv szimulátorát. Emellett a résztvevők hasznos tanácsokat kaphatnak a Mentőszolgálat munkatársaitól az alapvető elsősegélynyújtó fogásokkal kapcsolatban, illetve a Baleset-megelőzési Bizottság munkatársaitól a tavaszi időszak közlekedésbiztonsági- és egyéb veszélyeiről.

A nyílt nap programjain bárki, ingyenesen részt vehet, azonban a ?Közlekedik a család? közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjén előzetes nevezés alapján lehet csak részt venni.

A versenyre jelentkező családok esetében alapvető kritérium, hogy 2 felnőttből és minimum 1 fő 6-17 év közötti gyermekből álljon, a szülők közül legalább 1 fő érvényes ?B? kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezzen, valamint az egyik gyermek tudjon kerékpározni.

A megyei döntőn I-V. helyezést elérő családok a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságától, valamint a helyszínt biztosító Ceglédi Autóháztól értékes díjakat vehet át. Továbbá valamennyi versenyző ellátásban (üdítő, kávé, pogácsa, stb.) és egy Skoda ajándékcsomagban részesül.

A megyei selejtezőre a pestmegyeibb@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni, amelynél meg kell adni a családtagok nevét és születési adatait, illetve a ?B? kategóriás vezetői engedéllyel rendelkező felnőtt esetében az engedély számát és érvényességét). Jelentkezni legkésőbb 2014. április 13-ig kell.

A megyei döntőn győztes csapat elnyeri a jogot arra, hogy képviselje Pest megyét a 2014. szeptember 13-án Zsámbékon megrendezésre kerülő országos döntőn, ahol további értékes nyeremények várnak a felkészült versenyzőkre. Az országos vetélkedő fődíja egy Skoda személygépkocsi.

A versennyel kapcsolatos további információ a +36-20/444-13-27 telefonszámon, továbbá 2014. március 15.-től a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon szerezhető be.