Fokozott ellenőrzésre számítsanak az úton lévők

Nem csak az autósokat, hanem a gyalogosokat és kerékpárosokat is ellenőrizni fogják a Pest megyei rendőrök a következő néhány napban.

kerékpár ellenőrzés

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének rendészeti helyettese fokozott ellenőrzést rendelt el 2014. március 24-én 0 órától  2014. március 28-án 4 óráig a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.
A fokozott ellenőrzés célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a gyalogosok és kerékpárosok korlátozott látási viszonyok közötti láthatóságának ellenőrzése, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése, a települések közrendjének és közbiztonságának fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása.

fokozott ellenőrzés illusztráció
Az ellenőrzés keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.
A Rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.