Győztek a vecsési férfi kézilabdacsapatok

Úgy tűnik Molnár József húzása, miszerint megpróbálta titokban tartani taktikáját, s játékosai képességét a Dabas elleni mérkőzésen, bejött, hiszen a Százhalombatta az egész meccs folyamán az eredmény után futott.

NBI/B férfi junior: Vecsés SE – Százhalombattai KE-VUK SE 30 – 27 (17 – 17)

junior kézicsapat
A juniorok újabb középmezőnybeli csapat ellen léphettek pályára, hogy tovább menetelhessenek a bajnoki cím felé. A mérkőzés első félideje kritikán aluli hazai teljesítményt hozott, hiszen a 9. helyezett Százhalombatta könnyedén tudta tartani a lépést a bajnok esélyes Vecsés SE junior együttesével. A teljesítmények újfent hullámzóak voltak, s bár Ferencz Tamás ismét gólokkal járult hozzá a mérkőzéshez, mindez nem volt elég. A tavaszi szezon során ki ismerhetetlen volt a juniorok játéka, nem tudnak biztos teljesítményt nyújtani. Ez végül vagy jól jön ki, s meglepetést tudnak okozni Komlón, vagy éppen rosszul jön ki a lépés és olyan csapattól is vereséget szenvednek, akit biztosan verniük kellene (lásd: Várpalota).

A második játékrészben sem tudtak előnyre szert tenni a hazaiak, a mérkőzés 40 perc elteltével is döntetlen állást hozott. Matuz Istvánnak ekkor újfent ? a felnőtt mérkőzésre készülő ? Gálli Krisztiánra kellett hagyatkoznia, aki, miután beállt góljaival, s alapvetően a jelenlétével formált a mérkőzés képén, s a Vecsés képes volt átvenni az irányítást, melyet a mérkőzés végéig magánál tudott tartani, így alakult ki a 30 ? 27-es végeredmény.

Fotógalériáért kattintson ide

 

NBI/B férfi felnőtt -Vecsés SE – Százhalombattai KE 28 – 21 (16 – 12)

kézicsapat
Nagyon sok kérdőjel övezte körül a Vecsés SE ? Százhalombatta mérkőzést, hisz Molnár József nyilvánvalóan készült valamire, már hosszú ideje, amelyet a Dabas elleni mérkőzés után meg is említett: ?Egy picit el akartam bújtatni azokat a dolgokat, hogy mit is akarunk játszani majd a Százhalombatta ellen.?

Ez úgy tűnik teljes mértékig bejött, hiszen, miután eltelt 4 perc a mérkőzésből a Százhalombatta szerezte meg a meccs első gólját és ekkor vezetett először, s utoljára.

A Vecsés SE olyan játékot mutatott, melyet az NB1/B-s szereplésük óta még nem láthatott tőlük senki. Egységes védekezés és eredményes támadás jellemezte a csapatot, s mind emellett a kapusok is hozzátették a magukét a mérkőzéshez. Az első játékrészben végig irányítva haladt előre a hazai együttes, s megnyugtató 16 ? 12-es állással mehettek az öltözőbe.

A második félidő eleje döntő fontosságú volt, hiszen a kézilabdában a 4 gólos hátrányt gyorsan le lehet dolgozni, s ekkor már a Battai edző is tisztában volt a Vecsés SE taktikájával.

Nehéz ilyenkor jó döntéseket hozni, hiszen a 2013/2014-es szezonban nem volt túl sok tapasztalata a hazai együttesnek abban, hogy kell a második félidőben megtartani a vezetést. S mégis. Nem, hogy sikerült megtartani, hanem folyamatosan nőtt a két csapat közti különbség. Mind a játékosok, mind az edző és segítői a mérkőzés minden egyes pillanatában koncentrálni tudtak és azonnal lereagálták a battai változtatásokat. Mindamellett, hogy a védekezés kiválóan működött együtt a kapussal, nagyon fontos volt, hogy végre a vecsési támadások nagy része góllal zárult, s az ellenfél nem tudta leindítani a VSE-t.

Még a mérkőzés 53. percében, 8 gólos vezetés mellett is az egész csapat képes volt tovább hajtani és egy percig sem lazítani, melyet Molnár József egy időkérés keretein belül is sulykolt beléjük.

A mérkőzés utolsó percére, amikor már csak a gólkülönbség volt kérdéses, a hazai edző a padon ülő játékosokat is pályára küldte, hogy ők is kivehessék a részüket sikerből.  Abból a sikerből, amely hatalmas előrelépés a Vecsés SE számára, hiszen a bajnokság 8. helyezett csapatát verték el, azt a csapatot, amely tavaly 2. helyen végzett az NB1/B-ben, s nem is akárhogy, 7 gólos különbséggel 28 ? 21-re.

Fotógalériáért kattintson ide

 

Ébredezik a felnőtt női együttes

Bár az Abonett KC idén is túl nagy falatnak bizonyult a 2014-es idény kezdeti mélyrepüléséből végre ismét csapatként, ellenfélként állt ki a Vecsés Kombi Express felnőtt együttese. A juniorok a 3. helyezett gárda ellen léphettek pályára, s bizonyították be, hogy miért ők a bajnokesélyesek.

női junior kézi

NBII női junior – ABONETT KC – Vecsés Kombi Express 15 – 27 (8 – 14)
A juniorok az egész mérkőzés folyamán magabiztosan uralták a játékot. Az első félidőben, már tetemes előnyre tettek szert, az eredményes támadásoknak, s még inkább Tóth Enikőnek köszönhetően, aki lehúzta a redőnyt a kapuban.

A második játékrész sem hozott változást, a vendégek nem engedték ki kezeik közül az irányítást így tartva az első félidőben megszerzett előnyt a mérkőzés végére nagyarányú győzelmet arattak, méghozzá úgy, hogy az egyik leggólerősebb játékosukat Kiss Zsanettet pihentették a felnőtt mérkőzésre.

Fotógalériáért kattintson ide

 

NBII női felnőtt – ABONETT KC – Vecsés Kombi Express 29 – 24 (13 – 12)

 

A felnőttek az esélytelenek nyugalmával állhattak ki a pályára, hiszen az Abonett KC még Lukács Rékáékkal a csapatban is túl nehéz feladatnak bizonyult tavaly, s nem sikerült őket hazai körülmények között legyőzni. A tavaszi szezont rémesen kezdő Vecsés Kombi Express 2014-ben először volt több, mint egy teljes félidőn át méltó ellenfél. Annak ellenére, hogy a vendégek bal oldala, mind védekezésben, mind támadásban csődöt mondott. Így tulajdonképpen az irányító és a jobboldal tudott csak működni, s ennek ellenére is 13 ? 12-es félidei eredményre voltak képesek a Vecsésiek.

A második játékrész is meglepetést hozott. Az Abonett nem tudott felülkerekedni és a 45. percig az eredmény is szoros maradt, mindössze 1-2 gólos különbség volt a két együttes között. Sajnos ekkor jött ki igazán a három átlövő rossz teljesítménye, Győrffy Sándor a kispadon hiába próbálta a lehető legtöbbet kihozni a meccsből, ha a játékosai közül ? úgy, hogy egy posztra 3-an is vannak ? egyikük sem tudott hozzátenni a mérkőzéshez. Ekkorra már a jobb oldal is felélte utolsó energia tartalékait, s a gólok is elmaradtak, mely az eredményjelzőn is megmutatkozott, egyre inkább ellépett az abonyi csapat, s az utolsó 6 – 7 percre már teljesen elszálltak a vendég győzelmi remények. A 29 ? 24-es végeredmény nem tükrözi a mérkőzés egészét, hiszen majdnem 50 percen keresztül haladtak egymás mellett a csapatok. A konklúziót le lehet vonni: Sokkal jobban teljesített Abonyban a Vecsés Kombi Express felnőtt női csapata, mint a tavaszi szezon elmúlt három mérkőzésén, annak ellenére, hogy vereséget szenvedtek. Mindenesetre a kérdés feltevődik: Mi lett volna, ha a csapat minden tagja tudja nyújtani a 100%-ot magához képest? Erre már nem kaphatunk választ, az viszont jó előjel, hogy javuló tendenciát mutat a felnőtt csapat.

Fotógalériáért kattintson ide

Molnár Péter, http://www.vecseshandball.com/