A Föld órája ? Vecsés is csatlakozott

Vecsés is csatlakozott a ?Föld órája? elnevezésű, világméretű önkéntes kezdeményezéshez, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.
foldoraja
Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást, és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.
Tábori Ferenc alpolgármester, a vecsési csatlakozás kezdeményezője arra kéri a város lakóit, hogy erre az időre – aki teheti -, szintén kapcsolja le a világítást az otthonában.  Március 29-én, szombaton 20.30 perctől egy órára kialszanak a fények a Vecsési Polgármesteri Hivatal és a Vecsési Járási Hivatal épületén is – olvasható a város hivatalos honlapján megjelent közleményben.

A ?Föld órája? kezdeményezés 2007-ben kezdődött, s azóta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld Órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. Ez nem csak azt mutatja, hogy az embereket foglalkoztatja bolygónk egészsége, hanem hogy hajlandóak tenni is érte.

Honlapunk, ahogyan tavaly is, most is csatlakozik a kezdeményezéshez és szombaton este 1 órára lekapcsoljuk szervereinket.