Magyar Költészet Napja

1964 óta ünnep József Attila születésnapja, a Magyar Költészet Napja. Vecsésen a  Róder Imre Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt 2014. április 11-én pénteken 17 órára a Költészet napja alkalmából tartandó zenés-irodalmi estre,

költészet napja

 

A belépés díjtalan!

Elképzelhető, hogy manapság már nem annyira divatos verseket hallgatni vagy olvasni, de vannak olyan költemények, amik hallatán az ember libabőrös lesz. Valahol itt van elrejtve a lényeg. Amikor valaminek több év  sőt, több száz év után is ilyen hatása van, az megérdemli az ünnepnapot.
Jó ok a Magyar Költészet Napja arra is, hogy pár percre lelassítsunk, megálljunk és gondolkozzunk. Azokról a dolgokról, amiket már a költők is évszázadok óta próbálnak megfejteni: szeretet, gyűlölet, isten, világ, haza, háború. Nekünk se fog sikerülni – ebben biztos vagyok – de a versek sokat segíthetnek!
A Magyar Költészet Napján a legtöbb embernek a klasszikusok jutnak eszébe. Vagyis Kölcseytől körülbelül a Nyugat nemzedékéig. De ne feledkezzünk meg Balassiról, Berzsenyiről és a kortárs költőkről sem. A magyar költészet szinte kiapadhatatlan forrás mindazok számára, akik szeretnék megismerni nyelvünket, kultúránkat és történelmünket.