Tájékoztatás a vecsési és gyáli útfelújításokról

Vecsésen jelenleg a Dózsa György úton dolgoznak a munkagépek,  hamarosan a Telepi úton is elkezdik a régen várt felújítást.
A Magyar Közút Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a következő egy hétben az alábbi munkafolyamatok, és azokhoz kapcsolódó forgalomkorlátozások várhatók.
dózsa györgy út felújítás

  • Útszűkülettel járó árok és padkaépítési munkálatok az 1+400-4+400 km sz. közötti szakaszon (Gyál, Deák Ferenc utcától, Vecsésen a vasúti átjáróig), szakaszosan; 
  • Sportpályánál, Gyál irányába buszmegálló átépítése szabványos, bazaltbeton burkolatú buszmegállóvá. Az ideiglenes buszmegálló a Halmy utcai csatlakozásnál került kiépítésre. Kérjük, figyeljék az utastájékoztató táblákat!
  • Pályaszerkezet csere építése fél pályában a Gyál, Bem József utca vasúti átjárót követő (M5 autópálya irányába) kb. 50,0 m hosszú szakaszán, az M5 felé vezető oldalon. Az építés idejére (2014.04.11-2014.04.14.) a Bem József utca forgalma egyirányúsításra kerül a Kőrösi utca, és az Erdősor utca között, az M5 felé vezető irányt a Kisfaludy ? Erdősor utcákra terelik. A Stromfeld Aurél utca zsákutca lesz a Kölcsey utca és a Bem József utca között, a Bem József utca irányába.
  • Pályaszerkezet csere építése a 3+500-3+750 km sz. közötti szakaszon (Vecsés és Gyál között, a 4602. j. út M0 autóút körforgalmú csomópontjához közelebbi szakaszán), a Vecsés felé vezető oldalon, félpályás lezárás mellett, jelzőlámpás forgalomirányítással;
  • Pályaszerkezet csere építése befejeződik a 4+670-4+825 km sz. közötti szakaszon (Gyál, Kossuth Lajos utcai csatlakozás), az M5 felé vezető oldalon, és pályaszerkezet csere építése kezdődik ugyanitt, a Vecsés felé vezető oldalon. A félpályás lezárás, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett fennmarad. A Kossuth Lajos utca Petőfi Sándor utca irányából a Vecsési utca felé történő lezárása várhatóan a jövő hét elejére megszüntetésre, és ugyanekkor a Kossuth Lajos utca Tóth Árpád utca irányából a Vecsési utca felé lezárása kerül.
  • Az 5+425 km szelvényben lévő buszmegálló (Gyál, Bánki Donát utca), annak átépítése miatt lezárásra kerül. Az ideiglenes buszmegálló onnan kb. 50,0 m távolságra, az M5 autópálya irányába, a Szent István utcai csatlakozáshoz közel kerül kiépítésre.
  • Burkolatépítési munkálatok kezdődnek a 6+992-7+528 és 8+100-8+578 km sz. közötti, TESCO csomópontot követő szakaszon (M5 irányába) 536 m hosszon, és az M5 autópálya körforgalmú csomópontja mellett lévő benzinkút csomópontját megelőző szakaszon, kb. 478 m hosszú szakaszon, az út M5 felé vezető oldalán. A munkálatok félpályás lezárás mellett, jelzőlámpás forgalomirányítással folynak. A lezárt szakaszok hosszúsága miatt rendkívül nagy torlódással kell számolni, javasoljuk terelőútként az M0 autóút használatát – tájékoztatott Móricz Judit, a Magyar Közút Nonprofit Kft. műszaki főmunkatársa Vecsés hivatalos honlapján.