Bezártak egy péceli óvodát, mert életveszélyessé vált

Életveszélyessé vált a péceli Gesztenyés óvoda épülete, ezért az intézményt azonnal bezárták. Egy szülő hívta fel a figyelmet arra, hogy megroggyant az épület tetőszerkezete.

gesztenyés óvoda tető

Fotó: www.pecel.hu

Pécel jegyzője statikai vizsgálat rendelt el, és a szakember szerdán közölt megállapításai alapján a polgármester az intézmény azonnali bezárásáról döntött.
A Gesztenyés óvodába 85 gyerek jár, az elhelyezésükről gondoskodni kell: a szünet után az óvodások az Isaszegi út 3. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületbe költöznek -közölte Szöllősi Ferenc polgármester.
Az egykori iskolaépületben öt tanterem van, a létesítményt két hét alatt alakítják át teljesen, úgy, hogy megteremtsék a szükséges feltételeket és a megfelelő környezetet addig, amíg nem épülhet új óvoda.
Szöllősi Ferenc kitért arra is, hogy az önkormányzat által működtetett több mint ötvenéves Gesztenyés óvoda épülete rendkívül rossz állapotban van, “arra már egyetlen fillért sem szabad költeni”.  A polgármester tárgyalásokat kezdett dr. Szűcs Lajossal, a Pest Megyei Közgyűlés elnökével és Tállai András államtitkárral a kritikus helyzet mielőbbi megnyugtató megoldásáról.