Betörések, lopások

Az elmúlt hetekben több besurranásos lopás volt Vecsésen, Üllőn, őrizetlenül hagyott bicikliket is elloptak több helyről. 

besurrano

Tavasszal a legtöbb ember már szívesen tölti szabadidejét a természetben, kertben, szívesen tesznek hosszabb ? rövidebb sétákat, túrákat. Érdemes azonban kiemelnünk, hogy amíg Önök a szabadban tevékenykednek, addig könnyedén válhatnak bűncselekmény áldozatává – hívja fel a figyelmet a Monori Rendőrkapitányság.

Amíg a kertben tevékenykednek, soha ne hagyják nyitva az ajtót, mert egy perc is elég ahhoz, hogy illetéktelenek az elöl hagyott értékeket eltulajdonítsák. Sajnos sok esetben a nyitott ajtó csalogatóan hat.

Maglódon egy családi ház építés alatt álló kerítésén jutott be ismeretlen tettes a telekre 2014. április 4-én, ahonnan az építéshez használt, őrizetlenül hagyott szerszámokat vitt el. Az elkövető a nyitva hagyott bejárati ajtón keresztül a házba is bejutott, ahonnan műszaki cikkeket és sportcipőt tulajdonított el.

Vecsésen a kerítésen átmászva jutott be egy házba 2014. március 26-án a délelőtti órákban egy ismeretlen tettes, aki a lakásba könnyedén bejutott a nyitott ajtón keresztül és az épületből 2 darab laptopot tulajdonított el.

Üllő egyik családi házába 2014. március 31-én az éjszakai órákban úgy jutott be ismeretlen tettes, hogy a ház nyitva felejtett spájzablakához létrát támasztott. A házban alvók csak reggel vettek észre a bűncselekmény elkövetését és azzal szembesültek, hogy a tettes az előszobában letett táskából pénzt tulajdonított el.

Készítsék fel gyermekeiket is a veszélyekre!

Ismételjék át a kerékpáros közlekedés szabályait, figyelmeztessék őket arra, hogy a melegebb idő miatt levetett kabátra, pulóverre vigyázzanak, abban értéket ne hagyjanak, az iskolában mindig tartsák szem előtt az értékeiket, és lehetőleg ne vigyenek magukkal nagy értékű telefont, műszaki cikket, karórát.

Monort Monorierdővel összekötő mellékúton 2014. április 16-án a délelőtti órákban egy gyermeket sodort el egy arra járó személygépkocsi. A sérültet a mentők kórházba szállították. A Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.

Ha kerékpárral közlekednek, minden esetben zárják le, akkor is, ha csak egy apróságért ugranak be a boltba.

kerékpár lopás

Pilisen a Káva úton 2014. április 2-án egy hölgy kerékpárját az ott lévő áruház parkolójából tulajdonította el ismeretlen tettes az idő alatt, amíg a sértett a bevásárlást végezte.

Monorierdőn, az orvosi rendelő elől 2014. március 12-én ugyancsak egy hölgy biciklijét vitték el, aki néhány percig hagyta csak őrizetlenül a kerékpárját.

 

A Húsvéti Ünnepek alatt se feledkezzenek meg a biztonságról!

Magyarországon az ittas vezetők száma a Húsvéti Ünnepek alatt megnövekszik, ezért a rendőrség minden évben fokozott ellenőrzésekkel készül az ünnepekre. Ne vezessenek, ha szeszesitalt fogyasztottak!

Ha elutaznak az ünnepek alatt, ne felejtsék el az ajtókat, ablakokat zárni, a riasztó berendezéseket bekapcsolni és a szomszédokat kérjék meg, hogy figyeljenek a házukra.

Adják meg telefonszámukat a szomszédoknak baj esetére!

Lehetőleg húsvét idején se engedjenek be idegeneket a lakásukba, ez idő alatt is óvják értékeiket!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván a Monori Rendőrkapitányság