Virtuálisan is bejárhatjuk Vecsés utcáit

 

A Google frissítette a térkép alkalmazásában többek között Vecsés utcakép nézetét is, most már a város összes utcáját be lehet járni virtuálisan is.

 

google street view vecsés

 

Pont egy évvel ezelőtt indult el Magyarországon a Google Street View (Utcakép) szolgáltatása.  Magyarország az ötvenedik ország volt, ahol a Google elindította a 360 fokos panorámaképekkel működő utcanéző térképét, a 2007-es indulás óta a fényképező autók mintegy 8 millió kilométert tettek meg. Heal Edina, a Google Magyarország vezetője a szolgáltatás indulása kapcsán tartott tavalyi budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, reményeik szerint az új térkép növelni fogja az országba látogató turisták számát, és a belföldi turizmust is fellendítheti. Szerinte a turizmusban érdekelt cégek, vendéglátó-ipari egységek is hasznát veszik majd az ingyenesen felhasználható új térképnek, de a mozgáskorlátozottak életminősége is jelentősen javulhat.
Péterfalvi Attila 2013 január 28-án jelentette be, hogy Magyarországon is elindulhat a Google Street View szolgáltatása, miután egy akkor kiadott állásfoglalásban sikerült megteremteni a szükséges garanciákat arra, hogy a magánszféra ne sérüljön, és a köz érdeke is érvényesüljön.

Az autók 2013 májusában visszatértek Magyarországra, hogy frissebb és pontosabb képeket készítsenek. Ezek mára elkészültek és a Google alkalmazásában a tavaly nyár eleji állapotoknak megfelelő utcaképeket lehet megnézni nem csak Vecsésről, hanem a környék összes településéről is.

Így használd!

  1. Nyisd meg a Google térképet
  2. a térkép bal oldalán található emberkét fogd meg, és vidd arra az utcára, amit szeretnél megnézni.
  3. Fontos: ha a Street View érdekel, akkor a kék folyamatos vonalakra vidd az emberkét!
  4. Ha a kicsi kék pontokra viszed, akkor a Panoramio adatbázisából tudsz fényképeket nézegetni. Ha a Street View-t választottad, akkor tudsz mozogni a képen!
  5. Az egérrel meg tudod fogni a képet, és tudod jobbra-balra, fel és le mozgatni a kamerát, az úton megjelenő karikák segítségével pedig mozogni tudsz az útvonalon.

A gyalogosan bejárható helyekről csak a Panoramio adatbázisából tudsz fényképet nézni, de ki tudja meddig lesz ez így, hiszen nem csak autóval készíti a Google a Street View képeit, hanem gyalogosan és triciklivel is.

Kattint a térképre

Kattint a térképre