Zajlik az útfelújítás ? útlezárások a közeljövőben

A múlt héten a Dózsa György út után, elkezdődött a Telepi út felújítása is. Móricz Judit, a Magyar Közút Nonprofit Kft. műszaki főmunkatársának tájékoztatása szerint az út rekonstrukciójával kapcsolatosan az elkövetkezendő egy hétben a következő munkafolyamatok, és azokhoz kapcsolódó forgalomkorlátozások várhatók:

 

DSC_1240

  1. Forgalomterelő sziget építése Vecsésen, a Telepi út és az Anna utca csatlakozásában. A munkálatok útszűkülettel járnak;
  2. Útszűkülettel járó árok és padkaépítési munkálatok az 1+000-1+425 km sz. közötti szakaszon (Vecsés, vasútállomástól a vasúti átjáróig), szakaszosan;
  3. Vecsésen, sportpályánál, Gyál irányába buszmegálló átépítése szabványos, bazaltbeton burkolatú buszmegállóvá. Az ideiglenes buszmegálló a Halmy utcai csatlakozásnál került kiépítésre. Kérjük, figyeljék az utas tájékoztató táblákat!
  4.  Pályaszerkezet csere építése a 3+310-3+500 km sz. közötti szakaszon (Vecsés és Gyál között, a 4602. j. Vecséshez közelebbi szakaszán), a Vecsés felé vezető oldalon, félpályás lezárás, és jelzőlámpás forgalomirányítás mellett;
  5. Aszfalt kötőréteg építése a 3+93 ?4+400 km sz. közötti szakaszon (az M0 autóút körforgalmú csomópontjától a Gyál, Deák Ferenc utcai csatlakozásig), félpályás lezárás, és jelzőőrös forgalomirányítás mellett;
  6. Pályaszerkezet csere építése az 5+035 5+215 km sz. közötti szakaszon (Gyál, Széchenyi utcai gyalogos átkelőhely és a Lehel utcai csatlakozás között), a Vecsés felé vezető oldalon, félpályás lezárás, és jelzőlámpás forgalomirányítás mellett.
  7. Az 5+425 km szelvényben lévő buszmegálló (Gyál, Bánki Donát utca), annak átépítése miatt továbbra is lezárva marad. Az ideiglenes buszmegálló onnan kb. 50,0 m távolságra, az M5 autópálya irányába, a Szent István utcai csatlakozáshoz közel került kiépítésre.
  8. Pályaszerkezet csere építése fél pályában a Gyál, Bem József utca vasúti átjárót követő (M5 autópálya irányába) kb. 50,0 m hosszú szakaszán, a Vecsés felé vezető oldalon. Az építés idejére (2014.04.25-2014.04.27.) a Bem József utca forgalma egyirányúsításra kerül a Kőrösi utca, és az Erdősor utca között, az M5 felé vezető irányt a Kisfaludy ? Erdősor utcákra terelik. A Stromfeld Aurél utca zsákutca lesz a Kölcsey utca és a Bem József utca között, a Bem József utca irányába.
  9. Burkolatépítési munkálatok folytatódnak a hét végéig a 6+992-7+528 és 8+100-8+578 km sz. közötti, TESCO csomópontot követő szakaszon (M5 irányába) 536 m hosszon, és az M5 autópálya körforgalmú csomópontja mellett lévő benzinkút csomópontját megelőző szakaszon, kb. 478 m hosszú szakaszon, az út M5 felé vezető oldalán, illetve burkolatépítési munkálatok kezdődnek a jövő hét elején, ugyanezen szakaszokon, az ellenkező oldalakon. A munkálatok félpályás lezárás mellett, jelzőlámpás forgalomirányítással folynak. A lezárt szakaszok hosszúsága miatt rendkívül nagy torlódással kell számolni, javasoljuk terelőútként az M0 autóút használatát.
  10. Útszűkülettel járó hídjavítási munkálatok kezdődnek az M5 autópálya feletti hídon.

www.vecses.hu