Felrobbant egy ház Kókán

Gázszerelés közben robbant be a gáz egy családi házban Kókán. Egy ember súlyosan megsérült a rendőrség eljárást indított.

 

G

Közveszélyokozás miatt nyomozást indított a rendőrség a péntek délelőtti kókai gázrobbanás, illetve lakástűz ügyében – tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) az MTI-t.

Kókán, a Kassai utca egyik családi házában eddig tisztázatlan körülmények között robbant be a gáz, majd kigyulladt az ingatlan. Az ott lakó férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett.
Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének korábbi közlése szerint a helyi önkéntes tűzoltók a többi egység megérkezése előtt kihozták a házból a férfit, aki az első információk szerint súlyos sérüléseket szenvedett, testfelületének csaknem nyolcvan százaléka megégett.
A kókai és a nagykátai tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával délre eloltották a lángokat, majd a teljesen kiégett, lakhatatlanná vált ingatlant átadták az önkormányzatnak. A kordonnal körbevett házat polgárőrök felügyelik – mondta kora délután Csámpai Attila.

G
A mentők sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a ház lakóját, egy középkorú férfit súlyos égési sérülésekkel Budapestre, az ügyeletes kórházba szállítottak.
A Nagykátai Rendőrkapitányság közveszélyokozás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, a gázrobbanásban megsérült férfi nincs kihallgatható állapotban – tájékoztatott a PMRFK.