Pilisre került az Amatőr Kupa

A megyei másodosztályban szereplő Pilis labdarúgócsapata nyerte az 50. alkalommal kiírt Amatőr Kupát, mivel a Puskás Ferenc Stadionban rendezett vasárnapi döntőben 2-1-re legyőzte a megyei első osztályban érdekelt Biatorbágy együttesét.

pilis

Nagy iramban kezdődött a meccs, a két szurkolótábor a jó hangulatról is gondoskodott, még ha csak összesen két szektort is foglaltak el a Puskás-stadionban. A “megyeegyes” Biatorbágyé volt az első lehetőség, de a megyei másodosztályú Pilis szerezte az első gólt, méghozzá egy igen látványos akcióból, melynek végén Malik Gábor továbbított a hálóba. 
pilis2
A Biatorbágy válaszára nyolc percet kellett várni, egy 16-oson belüli szabálytalanság után a háromszoros válogatott Nikolov Balázs értékesítette a megítélt büntetőt. A folytatás kiegyenlített, játékot hozott, nem találtak fogást egymáson a csapatok, a kevés lehetőség ellenére a lelkesedésre és az iramra sem lehetett panaszuk a nézőknek. 

A második félidő első perceiben a küzdelem dominált, majd az 56. percben visszavette az előnyt a Pilis, egy jobb oldali lapos beadás után Kurucsai Milán vágta 2 lépésről a léc alá a labdát. Két perccel később egy biatorbágyi szögletet követő pilisi kontra során Kiss János abszolút ziccerben, senkitől sem zavartatva vitte a kapusra a labdát, de elrontotta a lehetőséget, vagy más szemszögből nézve a kapujából kifutó Retezi Károly nagy bravúrral védett. 

pilis1

A Biatorbágy támadott ugyan becsülettel, de a félidő derekáig a jól kontrázó pilisiek alakítottak ki nagyobb helyzeteket, igaz, el is puskázták azokat. A meccs hajrájához közeledve egyre több lehetőség adódott a biaiak előtt, előfordult, hogy támadóik centikkel céloztak rosszabbul a kelleténél, de hiába volt óriási nyomás alatt a Pilis, ha némi szerencsével is, de megtartotta előnyét, és megnyerte a meccset. 

Az Amatőr Kupa történetének 50. döntőjét tehát a Pilisi LK nyerte. A kupagyőztes klub történetének második alkalommal játszott Amatőr Kupa-döntőt, az elsőt éppen fél évszázaddal ezelőtt, 1964-ben, a sorozat első kiírásában. Akkor nem sikerült nyerni a fináléban, most az utódok kiköszörülték a csorbát. 

pilis0

Viadukt SE Biatorbágy – Pilisi LK-Legea 1-2 (1-1) Gólszerzők: Nikolov (11-esből) a 15., ill. Malik a 7., Kurucsai az 56. percben

forrás:mlsz.hu