Kitüntetések a városi ünnepségen

Június 14-én ünnepelte a város Vecsés újratelepítésének 228. évfordulóját. Ez alkalomból átadták a helyi elismeréseket, kitüntetéseket is.

 

város szlahó

A városi ünnepséget – a hagyományokhoz híven – a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület Fúvószenekarának térzenéje vezette fel, majd a Himnusz elhangzása után Radnóti Miklós: Hetedik ecloga című versét Bürgés Sándor, a monori József Attila Gimnázium és Szakközépiskola diákja, a 2014-es vecsési Városi Vers- és Prózamondó Verseny gimnazista korcsoportjának győztese szavalta el.

Az ünnepi beszédet Vecsés polgármestere mondta. Szlahó Csaba elődeink életművét méltatta, majd a pedagógusokat köszöntötte, akik ?fáradságos munkájukkal hozzájárulnak kultúránk fennmaradásához, nevelik a jövő generációit.? A polgármester hozzátette: ?Köszönettel tartozunk minden megtanított verssorért, minden megoldott számtanpéldáért, minden táncmozdulatért, minden kézbe adott könyvért és minden jóra nevelő szóért. Mert tudjuk nem csupán patkószeg nélkül, de tudás nélkül is elvész az ország.?

Szlahó Csaba beszédében kiemelte: ?Úgy gondolom, lendületesen fejlődik a város és számos, a jövőnket meghatározó fejlesztést szeretnénk még megvalósítani.? (Szlahó Csaba polgármester ünnepi beszéde ITT olvasható)

A városi ünnepségen fellépett a Magyarországi Német Kórusok Minősítő Versenyén Arany Rozmaring-díjat nyert Wetschescher Nachtigallen Kórus, valamint a Napraforgó Gyermek- és Ifjúsági Táncegyesület.

 

Elismerések és kitüntetések

Az elismerő címek, valamint a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 12/2011. (III.25.) önkormányzati rendelet alapján Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az oktatás területén huzamosabb idő át kifejtett, áldozatos munka elismeréseként a 67/2014. (IV.24.) határozata alapján ?Köszönő Oklevél? kitüntetést adományozott Horváthné Papp Éva részére, aki 1991 óta dolgozik a Falusi Nemzetiségi Óvodában. 2011-ben fejlesztőpedagógusi szakvizsgát tett és e képzettségét az óvoda minden csoportjában kamatoztatja. Aktívan tevékenykedik a nemzetiségi nevelésben, segíti az óvodai tánccsoport munkáját.

A Képviselő-testület 68/2014. (IV.24.) határozata alapján ?Köszönő Oklevél? kitüntetésben részesült Tóth Lászlóné, aki 22 éve a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola technikai dolgozója. Az iskola tisztasága, rendedzettsége, otthonossága az ő lelkiismeretes munkájának is köszönhető. A gyerekekkel mindig barátságos, segítőkész, ezért elfogadták és szeretik. Elhivatottságával kivívta a nevelőtestület elismerését is.

A Képviselő-testület 65/2014. (IV.24.) határozata alapján ?Elismerő Oklevél? kitüntetést adományozott Massza Magdolna részére, aki a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola pedagógusa. 1978 óta dolgozik városunkban. Matematika-német szakos tanár, munkaközösség-vezető. 2013-tól igazgató-helyettes. Aktívan részt vállal a nemzetiségi hagyományok ápolásában, a Német Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett rendezvények állandó résztvevője, segítője.

A 66/2014. (IV.24.) határozat alapján ugyancsak ?Elismerő Oklevél? kitüntetésben részesült Gecserné Gonda Róza, aki 1979 óta a Petőfi Sándor Római Katolikus Német Nemzetiségi Általános Iskola és Gimnázium tanítónője. Több éven keresztül az alsó tagozatos munkaközösség vezetőjeként koordinálta kollégái oktató-nevelő munkáját. Az utóbbi 10 évben igazgató-helyettesként vesz részt az iskolavezetés sok türelmet és áldozatot követelő munkájában. Fontosnak tartja az egész életen át tartó tanulást és szakmai megújulást.

Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 12/2011. (III.25.) önkormányzati rendelet és a 64/2014. (IV.24.) határozat alapján 2014. évben a  ?Pro Urbe? elismerő címet posztumusz Valentsik István

részére adományozta. A kitüntetést Szlahó Csaba polgármester, valamint Tábori Ferenc és Pável Béla alpolgármesterek adták át a kitüntetett lányának, Valentsik Emmának. 

város valentsik

 

Valentsik István népművelő, karmester, grafikus, idén lenne 85 éves. Ének és kórustanító pedagógus volt Monoron, majd Vecsésen. 1948-ban megszervezte az első 20 tagú ifjúsági énekkart, 1956-57-ben a vecsési Művelődési Ház énekkarának karnagya. Somogyi Lajossal a monori járás első énekkarává fejlesztették a vegyeskart. Zeneszeretete mellett grafikusként is kimagasló alkotásokat készített. Pedagógusként tanított a Falusi, a Halmi téri és a volt Martinovics téri iskolában.

A városi ünnepséget a Szózat és a koszorúzás zárta. Majd a Pedagógus nap alkalmából a meghívott tanítókat a Bálint Ágnes Kulturális Központban köszöntötte Szlahó Csaba polgármester és Gál István, Vecsés Város Díszpolgára.

www.vecses.hu

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://www.vecseshirek.hu/2014/06/18/kituntetesek-a-varosi-unnepsegen-3/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19