Megkezdődött a vecsési Halmi Telepi iskola korszerűsítése

Teljes körű energetikai korszerűsítés kezdődik a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskolában. Az őszi iskolakezdéskor már egy megújult épület fogadja a diákokat.

 

halmisuli

Vecsés Város Önkormányzata pályázatot nyert a több épületből álló Halmi Telepi Általános iskola energetikai korszerűsítésére. Az iskola az elmúlt 50 év alatt több ütemben épült, mely a kor műszaki színvonalának megfelelt, de energiafelhasználása a mai kor elvárásai szerint elavultnak tekinthető.
A projekt által sor kerül az épület nyílászáróinak cseréjére, a külső fal-és mennyezet szigetelésére, ezzel együtt külső színezésére, továbbá a kazán cseréjére, fűtési rendszer korszerűsítésére és a használati meleg víz előállítás korszerűbbé tételére.
A kivitelezést a sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatása után a szegedi FERROÉP Zrt. nyerte el, aki június 24-én a munkaterület átadással megkezdte a munkát. A kivitelezés első üteme augusztus 28-án fejeződik be. Ekkorra a tantermeket, a tornatermet és a közösségi helyiségeket érintő minden olyan munka elkészül, ami az iskolakezdéshez szükséges. A beruházás teljes befejezése október 15-én várható.
Az iskola korszerűsítése mind funkciójában, mind esztétikai szempontból fontos esemény, hiszen az épület fűtés igényeinek jelentős csökkenésével a város újabb lépést tesz a már megkezdett hatékony energiafelhasználás útján.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Kohéziós Alap társfinanszírozásával az új Széchenyi terv keretében valósul meg. A projekt teljes összege 98.101.000 Ft. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 85%-os támogatás mellett 83.385.850 Ft.