Gólzáporos június a U9-es focicsapatnál

Júniusban mozgalmas, eredményekben gazdag labdarúgó tornákon vett részt a Ferihegy Sportakadémia Vecsés 2005-ös utánpótlás együttese, három tornán végzett dobogón a csapat.

 

(Felső sor balról) Halla Petra, Molnár Milán, Kocsis Gergely, Berényi Erik, Pfeffer Gábor, Gruber Máté, (alsó sor balról) Zámbó Bence, Finta Pál, Rajnai Péter, Kiss Benedek, a képről hiányzik Litz Ádám

(Felső sor balról) Halla Petra, Molnár Milán, Kocsis Gergely, Berényi Erik, Pfeffer Gábor, Gruber Máté,
(alsó sor balról) Zámbó Bence, Finta Pál, Rajnai Péter, Kiss Benedek, a képről hiányzik Litz Ádám

Június 7-én a vácdukai VII. Duka Kupán szerepeltek fiaink, ahonnan elhoztuk az ezüstérmet. Ezután a nyolcadik Pureco-Liver Utánpótlás Tornán játszottunk, ahol erős csapatok ellen küzdöttek a gyerekek, végül a dobogó 3. fokát sikerült elérni

Június 19-én vette kezdetét a 21. Aventics-kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgó-torna, melyre hetek óta készültek kis focistáink.

A négy napon át tartó sportrendezvényen, a 2005-ös korcsoportban 15 csapat mérkőzött meg a kupákért. Csapatunk a “B” csoportba került, ahol a KBSC FC, a Plútó SE ?B?, az SC Hírös-Ép és a Sülysápi Gyerekfoci Egyesület csapatokkal mérkőzött meg. A három győzelem a második helyet és a legjobb nyolcba kerülést jelentette.

Műfüves pályán, nagyon nagy melegben, kilenc mezőnyjátékossal és egy kapussal, folyamatos cserékkel játszottuk végig a tornán a 2 x 20 perces mérkőzéseket.

A Csepel elleni sikeres (4-2) negyeddöntő után az elődöntőben a Baráti Bőrlabda csapatával kerültünk össze. A mérkőzés végeredménye 3-1 lett a javunkra annak ellenére, hogy a vezetést az ellenfél szerezte meg. Bejutottunk a Döntőbe! A vasárnapi mérkőzésen nagy küzdelem alakult ki. A hazaiak Plútó SE ?A? csapatával csaptak össze gyermekeink a dobogó tetejéért. Az első félidőben részünkről sok helyzet maradt ki. A második félidőben szintén több lehetőségünk volt ellenfelünknél, amiket sajnos nem tudtunk gólra váltani. A végeredmény 0:6 lett. Végletekig izgalmas meccset játszottunk, a gyerekek nagyon összetörtek a mérkőzés után.
A tornán az ezüst érem mellé a korosztály legjobb kapusa címet Pfeffer Gábor a vecsési csapat kapusa kapta. A tavalyi évhez képest két helyet javított a csapat, és ismét megmutatták gyermekek, hogy Vecsésen van foci!

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak: Kozák József, Hertz Autókölcsönző, Palotai Pál, Ferihegy Sportakadémia Kft., Tuba Zoltán és a Vecsési Városgondnok Kft., valamint Fejes Attila vezető edzőnek a kitartó munkájáért és a szülők kitartó lelkesedésükért.

A mérkőzésekről küldött beszámolót és fotót köszönjük Dobrovitz Erikának.