Elfogták az üllői autótolvajokat

Letartóztattak két üllői férfit akik ellopták a korábbi munkáltatójuk teherautóját amit egy vasadi tanyán találtak meg az üllői rendőrök.

bilincsben

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2014. július 9-én hajnalban a Budapest, XVII. ker. Péceli úton műszaki okok miatt leállított, Renault Master típusú tehergépkocsit eltulajdonították. A Monori Rendőrkapitányság Üllő Rendőrőrsének járőrei a járművet egy vasadi tanyán még aznap megtalálták. A nyomozás adatai alapján a rendőrök eljutottak Sz. Szilárdhoz, akinél házkutatást tartottak, amelynek során megtalálták az eltulajdonított tehergépkocsi rendszámtábláját, valamint forgalmi engedélyét.

A rendőrök a továbbiakban  megállapították, hogy Sz. Szilárd korábban a tehergépkocsi tulajdonosánál dolgozott, így többször vezette a járművet. Amikor azt műszaki okok miatt le kellett állítani, Sz. Szilárd megbeszélte T. Zsolttal, hogy a tehergépkocsit ellopják azért, hogy azt szétszereljék és eladják.

A két gyanúsítottat a XVII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették és egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A Budai Központi Kerületi Bíróság mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.