Rangos női futballtorna lesz Vecsésen

Péntektől vasárnapig a Ferencváros rangos nemzetközi női labdarúgótornát rendez Women’s Soccer Cup néven. Több mérkőzést, köztük a döntőt is a vecsési sportpályán tartják.

 

női foci

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a bajnoki bronzérmes zöld-fehéreken kívül még az ezüstérmes Astra képviseli a magyarokat a hatcsapatos viadalon, emellett két osztrák együttes, a Neulengbach és a St. Pölten vesz részt a tornán, illetve a cseh Slavia Praha és a szlovén Pomurje.
“A két legerősebb csapattal, a Bajnokok Ligájában negyeddöntős Neulengbachhal és a prágaiakkal kerültünk azonos csoportba, de ez jó, mert ha van lehetőségünk megküzdeni ilyen riválisokkal, akkor annak örülni kell. Tanulni akarunk a jobbaktól” – jelentette ki Dörnyei Balázs, a Ferencváros női csapatának vezetőedzője.
A tréner kifejtette, hogy hároméves munka gyümölcse a Magyar Kupában ezüstérmes gárda, amely az NB II-ből indult, most pedig úgy vitézkedik az élvonalban, hogy bár papíron felnőtt, de az átlagéletkora még mindig húsz év alatti, igaz, most már több a 18 év feletti játékosa, mint az alatti.
Dörnyei elmondta, hogy idén már szeretnék megszerezni a magyar bajnoki címet és a Magyar Kupát, három éven belül pedig nemzetközi sikerekre pályáznak. Elárulta, játékosai heteken belül profi státuszba kerülnek, ezáltal a női labdarúgást tekintve hazai riválisai előtt jár a klub.

A torna programja:
péntek:

A csoport: Ferencváros-Slavia Praha (cseh), Népliget 16.30
B csoport: St. Pölten (osztrák)-Pomurje (szlovén), Vecsés 16.30

szombat:
A csoport: Ferencváros-Neulengbach (osztrák), Népliget 10.00
B csoport: Astra-St. Pölten, MALÉV-pálya 10.30
A csoport: Slavia Praha-Neulengbach, Vecsés 16.00
B csoport: Astra-Pomurje, Népliget 16.00

 

vasárnap:
az 5. helyért, Népliget 11.00
a 3. helyért, Vecsés 13.00
döntő, Vecsés 15.00