Két kamion ütközött az M5-ösön Ócsánál

Két kamion rohant egymásba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán Ócsa térségében. Az egyik jármű sofőrje súlyosan megsérült, a pályaszakaszt egy időre lezárják – közölte a rendőrség és a katasztrófavédelem csütörtökön kora délután az MTI-vel.

 

m5 kamion

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az autópálya 29-es és 30-as kilométere között történt karambol sérültjéért mentőhelikopter érkezik, a mentés idejére teljes szélességében lezárják az útszakaszt. A forgalmat az ócsai kihajtónál az 5-ös főútra terelik.
Csámpai Attila, a megyei katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a dabasi tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki az egyik kamion roncsba szorult sofőrjét, állapota az első információk alapján életveszélyes. A szóvivő úgy tudja, hogy a másik kamion sofőrje is megsérült.
Tóth Karolina, a mentők sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére közölte: az ütközéskor egy 55 év körüli férfi súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel vitték a főváros ügyeletes kórházába. Egy másik, 25 év körüli férfinál bokasérüléseket állapítottak meg, érte mentőautót küldtek.