Elfogták a bérlethamisítót

Jóhiszeműen megvásárolt bérlet okozott problémát annak az utasnak, aki végül segített a rendőröknek a csalót kézre keríteni Pestszentlőrincen.

bérlethamisító

A XVIII. kerületi Rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottját 2014. július 28-án, szolgálati telefonján felhívta egy hölgy és arról tájékoztatta, hogy korábban egy internetes hirdetésben talált telefonszámon felvette a kapcsolatot egy férfivel, akitől két darab BKK bérletet vásárolt saját, illetve családtagja részére.
A nő elmondása szerint az egyik utazás alkalmával rokona bérletét ellenőrizték, majd a BKK munkatársai rendőri intézkedést kezdeményeztek vele szemben, mivel a szelvény hamisnak tűnt. A hölgy azonnal családtagja segítségére sietett, majd rövid időn belül kiderült, hogy a nála lévő bérlet is hamis. A sértett nem akarta annyiban hagyni a dolgot és felhívta a korábbi eladót, hogy szívesen vásárolna tőle bérletet a továbbiakban is, ha van rá mód. A férfi beleegyezett, így másnapra találkozót beszéltek meg.

A nő ekkor értesítette a körzeti megbízottat, és a pestszentlőrinci járőrökkel együtt 2014. július 28-án 12 óra 20 perckor egy Budapest XVIII., Nagykőrösi úti áruház előtt várták a férfit.

bérlethamisító3

O. Attilát a rendőrök igazoltatták, majd ruházatának és táskájának átvizsgálásakor összesen 26 darab bérletszelvényt, dátumbélyegzőt, zöld tintával átitatott bélyegzőpárnát, radírt, íróeszközöket és körömreszelőt találtak. A gyanúsított elismerte, hogy az eladásra kínált szelvények érvényességi idejét a körömreszelő segítségével eltávolította, majd arra új érvényességi időt bélyegzett.

bérlethamisító1

A férfit a rendőrök a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányságára előállították. Vele szemben a további eljárást ? szabadlábon hagyása mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le – közölte a police.hu.