Akár milliárdokat is lehet nyerni az új lottón

Október 4-től már a hazai lottózókban is meg lehet vásárolni az EuroJackpot szelvényeket, melyeken drágább lesz játszani viszont a garantált 10 milliós, de akár 90 millió eurós bruttó nyereményt ígér hetente.

euro-jackpot (1)

A magyarországi lottózókban is megjelent az EuroJackpot. A szelvények többe kerülnek, mint a hagyományos lottó, igaz, nyerni is a sokszorosát lehet a játékkal. A Világgazdaság úgy tudja, 640 forint körül lesz egy szelvény ára, de ez az euró árfolyamának függvényében változhat.
A játék segédszelvényén két mező van, egy ?A” jelű (1?50 közötti számokkal) és egy ?B” jelű (1?10 közötti számokkal). A játékosnak az ?A” mezőn 5 számot kell bejelölniük, a ?B” mezőn pedig 2 kiegészítőt.
A sorsolást hetente egyszer, pénteken 21 óra és 22 óra között tartják Finnországban, Helsinkiben.

Euro-jackpot

A szabályok szerint az EuroJackpot nyerőszámait két gömbből húzzák. Az egyikben az 1 és 50 közötti golyók vannak, a másikban pedig 1 és 8 közöttiek. Összesen hét számot húznak ki, a főnyereményhez az összeset, a kisebb nyereményekhez pedig 11 kombináció valamelyikét kell eltalálni. Vagyis a telitalálat esélye jóval szolídabb, mint az ötös lottónál.

Az EuroJackpot-szelvények zömét Németországban, Olaszországban és Spanyolországban adják el.