A vihar miatt késnek a vonatok

Az ország keleti és középső részén átvonuló vihar miatt több vonalon, köztük a monori vonalon is jelentős késésekre kell számítani – közölte a Mávinform szerdán.

    vihar vonat

Pestszentlőrinc és Vecsés között fakidőlés okoz komoly fennakadásokat a közlekedésben emiatt a Budapest-Hatvan-Miskolc, a Budapest-Cegléd-Szolnok-Záhony, a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza, a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon 40-50 perc közötti késésekre kell számítani az utasoknak – közölte a Mávinform.
Több vonalon beázások és villámcsapások miatt elromlottak a biztosítóberendezések és fák dőltek a vasúti pályára. Tura és Hatvan, Karcag és Püspökladány, Csengőd és Fülöpszállás között, valamint Rákos állomáson elromlott a biztosítóberendezés.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki a heves zivatarok, a felhőszakadás, illetve a jelentős mennyiségű csapadék miatt. A veszélyjelzés szerint csütörtökön is az ország nagy részén lehetnek heves esőzések.