II. Vecsési Murcifesztivál

2014. augusztus 30-án szombaton, ismét megrendezik Vecsésen a Murcifesztivált. A jótékonysági programot a Fő út 60. szám alatt a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület és a Vecsési Borbarátok Egyesülete szervezi.

 

A II. Vecsési Murcifesztivál programja:

  •  8:00-tól Zenés ébresztő a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület Fúvószenekarával (Zenés programajánló minden városrészben)
  • 10:00 ? 12:00-ig Bolhapiac gyerekeknek
  • 12:00-kor friss mustkészítés és kóstoltatás a rendezvényre kilátogató gyermekek részére. A program közben reggeltől kézműves borászati eszközök kiállítása, tárlatvezetéssel.

A délelőtti programok látogatása ingyenes!

A délutáni zenés programokon fellépnek tánccsoportok, fúvószenekarok, kamaraegyüttesek; lesz szőlészeti, borászati fajtaelemzés, murci, zene, tánc!

A fergeteges hangulatról a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület zenekarai, muzsikusai és vendégművészei gondoskodnak. A murcit Petz Márton, a Vecsési Borbarátok Egyesületének elnöke készíti.

A rendezvényt a Vecsési Borbarátok Egyesülete és a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület tagsága rendezi. A II. Vecsési Murcifesztivál teljes bevételét a két egyesület a Fő út 60 alatti önkormányzati ingatlan kerítésének felújítására, valamint az új kerítés falán: Vecsés első városházájára emlékező emléktábla elhelyezésére ajánlja fel!

A délutáni program belépődíja 1.000.- Ft (gyermekeknek ingyenes), mely tartalmazza a kóstoló pohár árát, valamint egy pohár bor, vagy murci kóstolását, 18 év alattiak esetében kizárólag csak üdítőital, ásványvíz az ajándék! A kóstoló poharakat a kijelölt helyen 200 Ft-os áron visszavásároljuk! Délután folyamatosan zajlik az adománygyűjtés, kóstolhatóak lesznek a Vecsési Borbarát Egyesület tagjai által felajánlott érmes borok, murci; 12.30-tól a készlet erejéig debreceni, borfalatkák ahogy a vecsési borászok készítik.

Mindenkit szeretettel várunk!

Fazekas József
VHZ MVW elnök

www.vecses.hu