Éjszakai razzia a Nagybanin

Vasárnapról hétfőre virradóan 5 és fél tonna zöldséget és gyümölcsöt foglaltak le a hatóságok a Budapesti Nagybani Piacon tartott ellenőrzés során. Az akcióban 1,7 hektoliter külföldi UHT tej forgalmi korlátozását is elrendelték az ellenőrök.

A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI) által szervezett akcióban részt vett a NAV Bevetési Főigazgatósága, valamint Dél-budapesti Adóigazgatósága, a Készenléti Rendőrség és a Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága is.

A Nagybani Piac ellenőrzésének célja a zöldség-gyümölcs forgalmazás ellenőrzése, az áruk eredetének vizsgálata volt, de az ellenőrök kiemelt figyelmet fordítottak a külföldi UHT tejek eredetére, nyomon követhetőségére is. Az akció során a jelöletlen, nem igazolt eredetű termékeket ? többek között görögdinnyét, nektarint, citromot, körtét, krumplit ? lefoglalták és megsemmisítették.

További 1700 liter szlovák UHT tej forgalmazását kellett megtiltani, mivel a bemutatott papírok alapján nem volt egyértelműen beazonosítható a termék.

Az akció eredményeként milliós nagyságrendű bírság várható.

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://www.vecseshirek.hu/2014/08/08/ejszakai-razzia-a-nagybanin/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19