Utcabál és X. Fogathajtó Fesztivál

Augusztus 22-23-án rendezik meg Gyálon a Városi Születésnapi Utcabált, a X. Gyáli Fogathajtó Fesztivált és a ?Kárpát-medence Gasztronómiai Bajnoka? címért zajló főzőversenyt. A rendezvény mindkét napon, mindkét helyszínen ingyenes.

fogathatjto gyál

A két napos rendezvény idén is pénteken este 20:30-tól, az egyedülálló látványosságot nyújtó éjszakai akadályhajtással kezdődik.
Ismét rajthoz állnak ismert közéleti szereplők is, s műsort adnak a Fővárosi Operettszínház ismert művészei. Idén először kerül megrendezésre a Szabadtűzi Lovagrend szervezésében a Gasztronómiai Lovagrendek Kárpát-medencei Lovagi Tornája ?A Kárpát-medence Gasztronómiai Bajnoka? címért. A résztvevő hazai és külhoni csapatok egy-egy tájegység jellemző ételsorát készítik el. A zsűriben ismert művészeket, Bodrogi Gyulát, Nádas Györgyöt, Ihos Józsefet, Hajas Lászlót, Ernyey Bélát és Balaton Dórát üdvözölhetjük. A szakmaiságra Ványi László mesterszakács, a visegrádi Thermál hotel séfje ügyel majd. Természetesen az elkészült ételek kóstolására is lesz lehetőség.
Emellett szombat délutántól  helyi zenekarok lépnek fel a piactéren felállított színpadon, majd az este sztárvendége Charlie lesz. A Születésnapi Utcabált este  tűzijátékkal zárják.