A cél az NB lll

Az előttünk álló 2014/15-ös megyei bajnokságról a felkészülésről az új játékosokról és a célokról nyilatkozott Vecsés FC elnöke Czibolya Zoltán a klub honlapján megjelent interjúban.

 

Czibolya Zoltán és Urbán Flórián

Czibolya Zoltán és Urbán Flórián

– Hamarosan elkezdődik a 2014/2015-ös bajnoki évad. Hogy sikerült a felkészülés?

– Úgy gondolom időben, már június elején elkezdtük a felkészülést. A mester úgy gondolta kell hat-nyolc hét ameddig a csapat összeáll. A csapatnál történtek változások, egy pár játékostól megváltunk – sok sikert kívánunk nekik új csapataikban – de folyamatosan történtek helyükre az új játékosok beépítése. Most véget ért az átigazolási időszak és a felkészülés is. Úgy gondolom, hogy az igazolások jól sikerültek. Azért sajnos még nem teljes az örömünk,hiszen  egy nagyon jó támadónak, Király Milánnak akit a Hévízgyörkből igazoltunk történt egy sajnálatos balesete a leigazolása után. Az álkapcsa tört el és a felkészülés során sokat ki kellett hagynia. Aztán amikor már újra pályára lépett az egyik edző mérkőzésen, úgy megrúgták, hogy a lábfeje meg eltörött. Volt nyolc felkészülési mérkőzés, abból hetet megnyertünk. Ebben volt NB II-es csapat és NB III-as is, és volt Megye II-es is. Arra törekedtünk, hogy lehetőleg erősebb csapatokkal játszunk magasabb osztályokból. A célunk is a magasabb osztályba való kerülés. Muszáj erősebb csapatokkal játszani,mert így tudjuk lemérni mire vagyunk képesek. Nekünk most nem a Megye I-es osztály a cél.

– Milyen posztokra érkeztek játékosok?

 Nyolc játékost igazoltunk. Kezdeném a kapussal,Botlik Dániellel. Ö eddig NB III-as csapatokban védett, de az elmúlt egy évet Kanadában a profi ligában töltötte. Leigazoltuk Radnai Gyurit, ö nem ismeretlen számunkra, mert már volt itt nálunk még az NB II-ben. Egy nagyon jó kis bal hátvéd. Egy belső védőt, Mészáros Rolandot is megszereztük aki az Üllőből jött, de előtte külföldön játszott. A középpályára igazoltuk Ádám Eriket,egy fiatal játékost az Újpest U21-es csapatából. Igazoltuk még Király Milánt, akit a sérülése miatt az előbb már említettünk. Segesdi Attilát a Vácból, aki egy jó kis támadó szellemű játékos. Visszajött hozzánk Király Márk,aki tavaly  már tagja volt a csapatnak de elment tőlünk és most újra itt akar játszani nálunk. És végül megszereztük Tárkányi Gergőt is aki szintén támadó poszton lesz bevethető.

 – Hogyan tudunk támaszkodni az utánpótlásunkra?

– Az utánpótlásból már itt volt nálunk Barta Dávid és Szabó Sándor is. Fölkerült hozzánk Könczey Balázs, aki egy nagyon jó kis belső védő. Tehetséges játékosoknak tartom őket,és a cél hogy minél több ilyen jó játékost beépíthessünk a nagycsapatba. Ez igazán a mester dolga. Ő látja és figyeli  a játékosokat, és ha megfelel az a tudás ami a nagycsapatba kell,akkor beépülnek a csapatba. A lehetőség adott, és el is várom, hogy minél többen szerepeljenek,de a szakmai szempontok alapján természetesen a mester dönt.

– Jól Látható Urbán Flóri munkája,ahogy  a csapat napról-napra egyre jobban összeáll. Jönnek is az eredmények. Most a felkészülés alatt is meggyőző volt a játék. Komoly szakmai munka folyik a klubnál. A nyugodt munkához az anyagi háttér biztosított az Önkormányzat és a támogatók által?

 Így van. Én azt tudom mondani, hogy az Önkormányzat maximálisan kiáll a csapat mellett és támogatja. Az apróbb támogatások is jönnek. Úgy gondolom ez teljesítmény függő. Ha van teljesítmény, van támogatás is. Ha nincs teljesítmény akkor nincs miről beszélni. Az az időszak elmúlt már amikor csak beletettünk pénzt és teljesítmény meg nem volt.

– Az eddig látottak alapján várható,hogy a bajnoki címért fog harcolni a csapat?

– Úgy gondolom,hogy rengeteg munka van ebben a felkészülésben. Mindenki megtett a nyolc hét alatt minden tőle telhetőt. Én köszönöm a  játékosoknak és a mesternek, Urbán Flórinak a rengeteg munkát. Szerintem jól sikerült a felkészülés. A megye I-ben már van egy érmünk, egy bronz érmünk. Nem lennék elégedett sem egy második sem egy harmadik hellyel. Én egy sokkal fényesebb érmet tudok elképzelni a csapatnak ebben a szezonban.

– A Magyar Kupában sikerrel vettük az első akadályt. A Fűzfő csapatát idegenben sikerült  6:0-ra legyőzni. Elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel.

– Minden mérkőzés nagyon fontos. Nagyon örülök ennek a kupa győzelemnek. A Balatonfűzfő szintén harmadik lett tavaly a Veszprém Megyei első osztályban, úgy ahogy mi is harmadikok lettünk a pest megyei első osztályban. Tehát erős ellenfélről beszélhetünk. Ennek ellenére erőnlétileg, technikailag és fizikálisan is felülmúltuk ellenfelünket. A cél az hogy minél messzebb eljussunk a Magyar Kupában. A legjobb 64 között vagyunk. A következő fordulóban jó lenne ha hasonló képességű csapattal kerülnénk össze,hogy még tovább juthassunk. Nagyon örülnék aztán, ha itt a Vecsési pályán egy  NBI-es csapattal is összemérhetnénk az erőnket. Egy jó teljesítménnyel a kupában bármi megtörténhet.

– Már az előző szezonban is látszódott Urbán Flóri munkája. Szép eredmény volt a csapattól a harmadik hely. Ennek ellenére a nézők kicsit elfordultak a csapattól. Egyre kevesebb néző látogatta a mérkőzéseket .Mik a tervek, hogy visszacsalogassuk a nézőket?

– Több pozitív jelet is látok. A honlapunkat tekintve egyre nagyobb az érdeklődés, és a felkészülési mérkőzéseken is annyian voltunk  kint, mint egy bajnoki mérkőzésen az előző szezonban. Nagyon remélem, hogy ha a csapat a teljesítményt hozza és az elvárást teljesítik akkor a nézők is szívesebben kijönnek a mérkőzésekre. Szeretném ha minél többen kijönnének  és nagyon jól éreznék magukat. A honlapon meg lehet nézni, hogy hányan tekintik meg az oldalt egy nap, és volt olyan nap amikor több ezren látogatták. Lassan ezer körüli a napi átlagos látogatottság. Ez nagyon jó előjel és azt jelenti,hogy érdeklődnek a csapat iránt,  kíváncsiak a vecsési focira. Az biztos,hogy nem csak a vecsésiek látogatják a honlapot. Valószínű az ellenfeleink is tájékozódnak rólunk.

Nagyon sok sikert kívánunk az új bajnoki évadra!

– Köszönjük szépen, én is nagyon sok sikert kívánok a csapatnak és megyünk előre,majd meglátjuk mire lesz elég.

Az első bajoki mérkőzés augusztus 16-án lesz, a Tápiószecső Fc otthonába látogat a vecsési futballcsapat.

www.vecsesfc.hu