A vecsési savanyúságról tárgyaltak

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pest Megyei és Fővárosi Szervezete rendezésében a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának munkatársai tartottak előadást augusztus 12-én Dunaharasztin.
A szakemberek az élelmiszer-vállalkozók megjelent képviselőit a közelmúltban lezárult savanyúság-ellenőrzés időszerű kérdéseiről tájékoztatták.

 O

Dr. Péter Mihály a Budapest Pest megyei Agrárgazdasági Kamara Pest Megyei és Fővárosi Szervezet elnöke köszöntötte a konzultációs megbeszélésen részt vevő vállalkozókat és felajánlotta a kamara segítségét a továbbiakban is hasonló egyeztető fórumok megszervezésében.

Az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság igazgatója, dr. Brandenburg Tamás és munkatársai tájékoztatást adtak a hatósági tevékenységről, a felmerült kérdések kapcsán részletesen ismertették a lehetőségeket, tapasztalati tanácsokkal segítették elő a jogkövető magatartást.

O

A hagyományos vecsési savanyúságok kiemelt helyet foglalnak el az iparágon belül, így mintegy 40 érdeklődő jelent meg a rendezvényen. A résztvevő élelmiszer-vállalkozók egyet értettek abban, hogy egy gyakorlati kérdés tárgyában a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán keresztül egyeztetést kezdeményeznek a Földművelésügyi Minisztériummal.

Pest Megyei Kormányhivatal