Különleges futóverseny Ferihegyen

Újra megrendezik Európa egyik legkülönlegesebb jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt. Szeptember 6-án reggel lezárják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályáját, amelyet ezen a délelőttön nem a repülőgépek kerekei, hanem futócipők koptatnak majd.

 

runway2

Tavaly még csak alig 250-en, idén már közel háromszor ennyien állnak rajthoz szeptember 6.-án szombaton a budapesti repülőtér betonján, hogy 6 és 12 kilométeres távon mérjék össze futótudásukat. Azon a betonon, amely a repülőgép futók jellegzetes ráégett gumilenyomatait őrzi, ezúttal a futócipőiket koptathatják azok a sportemberek, akik részt vesznek az idei Runway Run futóversenyen. A meghívásos versenyen, amelyet a Budapest Airport és a Nike közösen szervez, a Wizz Air és a brit anna.aero légiközlekedési portál támogatásával, 12 kilométert vagy 2×6 kilométert páros váltóban lehet lefutni. A versenyen részt vesz a Nike Futóklub 200 futója, akik teljesítették a nevezéshez szükséges feltételeket.

 runway

A Runway Run egész Európában egyedülálló futóesemény, hiszen nincs még egy olyan verseny, ahol egy működő repülőtér, amúgy működő futópályája válik versenyhelyszínné. Az időpont megválasztása sem véletlen, mert a Budapest Airport szombat délelőtti forgalma a legcsekélyebb, ilyenkor a repülőtér egyetlen másik futópályáján is simán megbirkózik a fel- és leszállások számával. A futóverseny megrendezéséhez természetesen szükség volt valamennyi repülőtéri hatóság, az NKH Légügyi Hivatal, a repülőtéri rendőrség és mások aktív támogatására, amiért a Budapest Airport ezúton is köszönetét fejezi ki. A meghívottak számára már csak nagyon rövid idő áll rendelkezésre a regisztrációra, hiszen a listát – biztonsági okokból – már augusztus 20. után le kell zárni.

?A tavalyi Runway Run sikere után nem is lehetett kétséges, hogy idén is megszervezzük a versenyt. Ez egy olyan jótékonysági futóesemény, ahol a Nike Futóklub kivételezett tagjai életre szóló élményekkel gazdagodnak, hiszen ilyen izgalmas helyszínre ritkán juthatnak be a futók.? ? mondta Hajagos Rita, a Nike Közép-európai running brand managere.

runway1

?Különösen nagy öröm a számunkra, hogy egy ilyen rangos és egész Európában egyedülálló sporteseménynek adhatunk otthon itt a repülőtéren.? – mondta Jost Lammers a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzáfűzte: ?Az idei évben egy sor külföldi vezetőt hívtunk meg a partner légitársaságoktól, a repülőterektől és az utazási irodáktól, akik egyben nagyszerű hétvégét is eltölthetnek Budapesttel és Magyarországgal ismerkedve. Azt szeretnénk, hogy a Runway Run-sorozat, mint különleges sportesemény Budapest egyik különleges turisztikai attrakciójává válhatna.?