Kacsafutam a gyermekekért

A vasárnapi Kacsafutam egy vidám és izgalmas jótékonysági rendezvény, ahol a Dunán sárga gumikacsák versenyeznek egymással értékes nyereményekért. A különleges esemény a ?90-es évek óta tartja lázban a világot, és mindenhol hatalmas tömegeket mozgatott meg.

 

kacsa

 

Több ezer gumikacsa fog egyszerre úszni hamarosan a Dunán. Az augusztus 31-ei, első hazai Kacsafutam jótékony célt is szolgál, hiszen a kacsaeladással az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványt támogatja: egyetlen kacsa után befolyt összegből a UNICEF akár egy adag életmentő oltóanyagot, vagy egy súlyosan nélkülöző kisgyerek egy napi tiszta ivóvizét tudja biztosítani.

1620546_801503073227672_5571220488657233204_n

Az esemény azonban nem csak a szórakozásról szól majd, a Kacsafutam az egész világon arra hivatott, hogy segítsen az embereknek: a hazai programsorozat az UNICEF-et támogatja.
 
D. Tóth Kriszta az UNICEF Magyar Bizottság nagykövete elmondta, – ?Az UNICEF gyerekek, családok túléléséért dolgozik minden válságövezetben, katasztrófa-, háború-, polgárháború sújtotta területeken, de fáradhatatlanul küzd a gyerekjogokért a fejlett világban is, például Magyarországon. Legutóbb épp a szerbiai árvíz károsultjai számára szállított életmentő felszereléseket vagy éppen tiszta ivóvizet”
 
?Óriási öröm, hogy a Kacsafutam szervezői támogatják az UNICEF-et a bevételből. Egy-egy kacsa után befolyt összegből az UNICEF képes egy adag életmentő oltóanyagot, vagy éppen egy súlyosan nélkülöző kisgyerek egy napi tiszta ivóvizét biztosítani. Így minden megvásárolt kacsával megmenthetjük egy igazán szerencsétlen sorsú kisgyermek életét” ? tette hozzá az UNICEF hazai  nagykövete.

A program: 

13:30    A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében vízi felvonulást láthatnak az érdeklődők sárkányhajókkal, kajakosokkal és kenusokkal.

14:00    A Kacsafutamot élőben nézik végig a Budai Felső Rakpartról, a Margit híd és a Batthyányi tér közötti szakaszán.

16:00    A Kacsafutamot követően az AKVÁRIUM Klubban, az Erzsébet téren várnak mindenkit a szervezők a korábbi X-Faktor győztesek, Kocsis Tibor, Oláh Gergő és Danics Dóra mini koncertjével.

A futamról:

A gumikacsák versenye a ?90-es évek óta tartja lázban a világot, és mindenhol hatalmas tömegeket mozgatott meg. Rengeteg óriási sikerű kacsafutamot rendeztek már, többek között Ohióban, Coloradóban, de Ausztráliában, Nagy-Britanniában, és Szingapúrban is igazi hagyomány lett a jótékonysági eseménysorozat, amely végre hazánkba is megérkezik. A Kacsafutam az egész világon arra hivatott, hogy segítsen az embereknek. A hazai programsorozat az UNICEF-et támogatja. A Kacsafutam nem csupán jótékonysági és családi esemény, de izgalmas, komoly verseny is, hiszen az első száz célba érő kacsa tulajdonosa értékes ajándékokat vihet haza ? autót, utazást, szórakoztató elektronikai eszközöket és különféle ajándékutalványokat is nyerhetnek a résztvevők.