Falusi Búcsú 2014

2014. szeptember 13-15-én rendezik meg a falusi búcsút a városban. Iyenkor megtelik a Fő út melleti park, az Epres a különböző vidámparki játékokkal, zsibongó tömeggel és a sörsátorban ?három napig áll a bál?.

vidámpark-este

A falusi búcsú régen a legnagyobb ünnepnek számított Vecsésen. Ilyenkor meszelték a házat kívül-belül,és vendégeket hívtak. A lányok két ruhát kaptak, vasárnapra és hétfőre, hiszen újban kellett pompázni a búcsúban, sőt még az esti bálra is. A  búcsú hivatalosan vasárnap reggel körmenettel kezdődik, melyet a Szent Kereszt templomnál tartanak. 

Hétfőn, a város ?falusi? részében ?munkaszüneti napot? tartanak a búcsú miatt, az üzletek zárva lesznek ezen a környéken és a Grassalkovich Antal Német Kétnyelvű Általános Iskolában, a Mosolyország Óvodában és a Falusi Nemzetiségi Óvodában is szünet lesz 15-én, hétfőn.

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://www.vecseshirek.hu/2014/09/01/falusi-bucsu-2014/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19