Vecsési Káposztafeszt 2014 ? A program

Vecsés Város Önkormányzata és a Német Nemzetiségi Önkormányzat idén szeptember 21-én – a Falusi Búcsút követő hétvégén – már 14. alaklommal rendezi meg országos hírű rendezvényét, a Vecsési Káposztafesztet.

 

káposztafeszt szept 21(1)

A tavalyi évhez hasonlóan a Riska támogatásával a sörsátor előtt már szombat délutántól különböző programokkal várják az érdeklőket. Este ismét az ország ismert lemezlovasai gondoskodnak majd a fiatalok jó hangulatáról.

Idén is igyekeztünk az ország legkiválóbb kézműves-kiállítóit felkeresni, törekedtünk arra, hogy valamennyi esetben a készítőket, őstermelőket sikerüljön rendezvényünkre meginvitálni, és kisebb számban vegyenek részt hasonló termékeket forgalmazó kereskedők. Legnagyobb meglepetésünkre több környező országból is megkerestek jelentkezéssel kapcsolatban. Reméljük, ezúttal is sikerült szélesítenünk a rendezvény kínálatát, a színvonalat tovább emelni.

A rendőrség kérésének megfelelően az idei évben is számos forgalomkorlátozásra, elterelésre kell számítani a vasárnapi nap folyamán. Idén is igyekszünk a hatóságokkal megtalálni mind lakosság mind pedig a vendégek számára legideálisabb megoldást, számítani lehet a 400-as főút teljes forgalomelterelésére, mely a tavalyi útvonalon várható (Ady Endre utca ? Mátyás utca). Kérjük, aki teheti ezen a napon az említett szakaszt gépjárművel kerülje.
Parkolni az idei évben a Régi Ecseri utca végében kialakított központi parkolóban lehet, innen 5 perc gyalogos sétával közelíthető meg a Feszt. Felhívjuk továbbá a gépjárművel érkező vendégek figyelmét, hogy a környező utcákban tilos megállni, mivel az a forgalomelterelést is akadályozza, illetve a korábbi tapasztalatok alapján az ingatlan tulajdonosoknak is számos kellemetlenséget okozott.

A vasárnapi program idén is a 10.30-kor kezdődő -terményáldással egybekötött- szentmisével veszi kezdetét a Falusi Ó-Pélébánia templomban, majd 11.30-tól a megszokott (Jókai Mór utca ? Kálmán Utca ? Fő út, Epres) útvonalon tánccsoportok, iskolák, óvodák, valamint további fellépő csoportok látványos felvonulása indul. Kérjük a felvonulás kísérőit, hogy a menetben csak beöltözve vegyenek részt. A színpadhoz érkezve egy-egy csoport zsűrire gyakorolt összképén is ronthat, ha idegen öltözetben a csoportban más is részt vesz, valamint a menet fotózásánál is zavaró lehet.

káposztafeszt
Idén is számos csapat jelentkezett már a főzőversenyre, ezért biztosan nem lesz hiány a finomabbnál finomabb káposztás ételekből.

Az idei főzőversenyre helyek még korlátozott számban elérhetők. Jelentkezni a feszt weboldalán található Jelentkezési Feltétek menüpontjából elérhető jelentkezési lappal lehet. A főzőversenyre idén is helyben elkészített káposztás egytál ételek nevezhetők. A jelentkezési feltételek számos pontban megváltoztak, ezért kérünk minden jelentkezőt, hogy az új feltételeket ennek megfelelően nagyobb odafigyeléssel olvassa el.

Az idei főzőverseny zsűri elnöke Buday Péter mesterszakács lesz.
Idén is látogatható lesz a Vecsési Tájház, valamint a Bálint Ágnes Emlékház is. A két külső helyszínen, valamint a színpadi programokon kívül a téren Frühwirth Mihály helytörténeti kiállítás keretében, fotókon mutatja be a vecsési Úrnapi virágszőnyegeket.

A gyermekeket idén a Vecsési Tájház is várja kézműves foglalkozásokkal, a házban a kedvet érzők káposztás figurákat és csuhébabát is készíthetnek.
A téren folyamatos kézműves vásár, hagyományos Dirndl ruha bemutató, káposztapucoló verseny, idén először interaktív tűzoltó bemutató, valamint a terveink szerint a savanyítást korabeli eszközökkel bemutató kis sarok is várja majd az érdeklődőket. A Richter Gedeon Nyrt. támogatásával idén is lesznek ingyenes egészségügyi szűrések. A Német Nemzetiségi Önkormányzat pedig rengeteg káposztás finomsággal készül, standjuknál megkóstolhatjuk többek között a vecsési káposztás lángost, valamint az igazi krumplis fleknit is.

Idén is keressük a legjobb vecsési savanyúságokat, valamint az ország legnagyobb káposztáját is. Jelentkezni e-mailben az info@vecsesikaposztafeszt.hu címen, vagy a weblapon található telefonos elérhetőségen lehet.

káposztafeszt színpad
Színpadi programok ebben az évben is két színpadon zajlanak. Számos fellépő tánccsoporton, kóruson, gyermekműsoron túl idén biztosan a feszt vendége lesz a Magyar Köztársaság Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett DEMJÉN FERENC, valamint élő koncertet ad az ország számos fesztiválján bizonyító és külföldöd is megjárt OCHO MACHO zenekar.

Részletes program:

Szombat ? RISKA támogatásával

Koncert színpad ? korábban: Kék színpad (sörsátornál)

 • 18:00 Rubint Réka
 • 19:00 Dobrády Ákos
 • 19:45 Dj Dominique
 • 21:00 Cooky és M.Gee
 • 22:00 Bárány Attila
 • 23:00 Dj M

Tájékoztatjuk vendégeinket, hogy 24:00-kor a sörsátor is bezár, kiszolgálás ezt követően nincs! Megértésüket köszönjük.

Vasárnap

 • 10:30 Szentmise és terményáldás a Falusi Ó-Plébánia templomban
 • 11:30 Felvonulás a templomtól a rendezvény helyszínére
 • (Jókai Mór utca ? Kálmán utca ? Fő út (Epres) útvonalon)

Gasztro színpad 

 • 13:00 Megnyitó ? Szlahó Csaba polgármester
 • 13:10 Lohr Kapelle
 • 13:45 Népdalkör
 • 14:15 Lumpen Klumpen Tánccsoport
 • 14:45 Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar és Füzes Néptáncegyüttes
 • 15:45 Dirndl nemzetiségi ruha bemutató és verseny
 • 16:30 Káposztapucoló bajnokság
 • 17:00 Eredményhirdetés
 • 18:30 Nachtigallen Kórus
 • 19:00 Rocktenors
 • 20:00 Demjén Ferenc

Koncert színpad  ( a sörsátornál)

 • 13:15 Grassalkovich Antal Általános Iskola tánccsoportja
 • 14:30 Katáng együttes
 • 16:30 Cimbali Band
 • 18:30 Ocho Macho élő koncert

Sörsátor

 • 20:30-tól Brunner Zenekar – sváb est

 

Bálint Ágnes Emlékház

 • 10:00 Portéka Színpad – Vau és Miau című előadása
 • 15:00 Görömbő Kompánia – Mesébe szőtt mese, táncba szőtt mese
  A helyszínre ingyenes kisvonat közlekedik 13-18 óra között.

Reméljük idén is mindenki megtalálja számításait a rendezvényen.

Útlezárások, forgalmi rend a Káposztafeszt idején

A rendezvényt biztosító rendőrség előírása, illetve utasítása szerint a 400-as számú főút 2014. szeptember 21-én 6.00 órától 24 óráig az Anna u. ? Iskola u. közötti szakaszon lezárják.

A kijelölt terelőút az Üllő felől érkezőknek a:

Város u. ? Mátyás u. ? Vágóhíd u. ? Temető u. ? Rózsa u.

a Budapest felől érkezőknek:

az Anna u. ? Telepi u. ? Ady Endre u. ? József u.

 

kápfeszt útlezárás jpeg

 

A 400-as számú főút lezárt útszakaszán, csak a megkülönböztetett jelzéssel ellátott gépjárművek, illetve a Volánbusz járatai hajthatnak át rendőri felvezetéssel.

A fentiekben megjelölt terelő utakon ?Megállni tilos? (mindkét oldalon) közlekedési tábla kerül kihelyezésre, valamint a terelésnek megfelelő az utcák egyirányúsítva lesznek.

Kedves Lakók! A rendezvény ideje alatt a szervezők az Önök ingatlana előtti közterületet (járda, zöldterület) szükség esetén igénybe veszik, ezért kérjük az érintett területet szíveskedjenek szabadon hagyni.

Kérjük az érintetteket, hogy a lezárás ideje alatt a terelőutakon a parkolási tilalmat tartsák be, tekintettel arra, hogy a rendőrség fokozott ellenőrzést tart és elszállítja a tilosban parkoló gépjárműveket.