Vecsésen landolt az Experidance táncszínház

Gyorsan megnyugtatunk mindenkit: nem egy szerencsétlen ferihegyi landolás végződött Vecsésen, hanem a városi önkormányzat és a Budapest Airport nagyon is szerencsés együttműködése hozta a táncosokat a városba. A vecsési önkormányzat és a Budapest Airport közös akciójának eredményeként az Experidance tánccsoport Esszencia c. produkcióját nem kevesebb, mint hatszáz vecsési élvezhette a Grassalkovich iskola sportcsarnokában.
 ESSZENCIARENDEZVNYHZ121

Nem ez volt az első vagy az egyetlen lépés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport és Vecsés önkormányzata között. A repülőtér közvetlen szomszédságában fekvő város számos iskolája profitált már a repülőtér számítógép-adományaiból, tavaly egy óvoda komplett fűtésfelújítását állta a repülőtér és Vecsés egyik közparkjának rendbetételéhez is több millió forint támogatást nyújtott a Budapest Airport.

A Budapest Airport értékelése szerint a szoros együttműködésből mindenki profitál, hiszen a városban nagyon sok repülőtéri, légitársasági dolgozó él a családjával, a repülőtér pedig – a lehetőségeihez képest ? igyekszik maximálisan támogatni a szomszédos települést, egyfajta stratégiai partnerséget alakítottak ki. A Budapest Airport által létrehozott Konzultációs Bizottságban, – amely a környező települések önkormányzatait tömöríti -, Vecsés konstruktív javaslataival sokat tett azért, hogy a környéken lakók ne csak a repülőtéri munkahelyek előnyeit élvezzék, hanem minden tekintetben élhetőbb környezetben éljenek.

?Büszkén mondhatom, hogy példaértékű a viszony Vecsés és a repülőtér között, ennek révén a repülőtér közelségéből adódó feltételek mellett a város maximális előnyöket élvezhet.? ? jelentette ki Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója. Hozzátette: ?Megtiszteltetés a számunkra, hogy a magunk eszközeivel, ezúttal egy kulturális élménnyel járulhattunk hozzá a vecsési közösség kohéziójának építéséhez, örömmel láttam sok, a repülőtérről ismerős arcot a nézők között.?

?Azt gondolom, hogy a mai este igazi nyertesei a vecsési lakosok, akiknek ezért a magas színvonalú táncbemutatóért végre nem kellett beutazni a fővárosba; egy valóban nemzetközi színvonalú produkció mutatkozhatott be nálunk. Valamennyien büszkék lehetünk arra, hogy részesei lehettünk az Experidance felejthetetlen estéjének. Ezek a közösségi élmények változtatják a lakóhelyet igazi városi otthonná a számunkra.? ? hangsúlyozta Szlahó Csaba Vecsés polgármestere.