Kokaincsempészt fogtak el a repülőtéren

Több mint egy kilogramm kokaint próbált a testében Magyarországra hozni egy férfi, amikor lebukott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Idén már ez volt a negyedik ilyen eset.

 

drog reptér

Egy nigériai férfi Eindhovenből Budapestre érkezett, amikor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szolgálatot teljesítő pénzügyőrök ellenőrizték. Átvizsgálták a kézipoggyászát és a ruházatát is, de nem találtak semmit. Az utas az ellenőrzés közben meglehetősen feszülten viselkedett emiatt alaposabb vizsgálat mellett döntöttek és CT vizsgálatra kórházba szállították.

Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy 101 kapszula található az utas testében. A pénzügyőrök a kapszulákban található anyagon drogtesztet végeztek, így bebizonyosodott, hogy az kokain. Összesen 1203 gramm, 18 millió forint feketepiaci értékű kábítószer került elő, amely a halálos adag ezerszeresének felel meg.

Idén ő volt a negyedik személy, aki a testében próbált meg kábítószert az országba csempészni. Októberig 23 esetben több mint 4,5 kg kokaint foglaltak le a pénzügyőrök a repülőtéren. Ebből 2475 gramm kábítószer emberi testüregből került elő.

Az esetek kapcsán a NAV pénzügyőrei feljelentést tettek kábítószer birtoklása miatt a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságon, ahol a nyomozás jelenleg is tart – tájékoztatott Suller Attila a NAV szóvivője.