Brutális közlekedésbiztonsági reklám – videó

Az angliai Suffolk és Norfolk megye rendőrsége megrázó útbiztonsági reklámot tett közzé, amelyben egy 38 éves motoros, David Holmes sisakjára szerelt GoPro-felvételét is láthatjuk, amely rögzítette halálos balesetét.

A reklámban először Holmes édesanyját láthatjuk nyilatkozni, aki elmondja, hogy fia, aki 16 évesen kapta első motorbiciklijét, mindig szerette a sebességet, de az életet is. Eközben a GoPro-felvétel elindul, és láthatjuk, ahogy Holmes körülbelül 100 mérföldes (160 kilométeres) óránkénti sebességgel halad egy 2×1 sávos főúton, ahol amúgy egy brit kormányzati honlap közlése szerint a sebességhatár 60 mérföld per óra.
A baleset akkor következik be, amikor egy szembejövő autó az egyik kereszteződésnél nagy ívben jobbra fordul (a briteknél balra tartás van érvényben), mert nem veszi észre a nagy sebességgel közeledő Holmesot, aki viszont már nem tudja kikerülni az ütközést, és egy kétségbeesett kiáltás után frontálisan belehajt az autóba. A kamera az ütközés után is működőképes marad, így látható az is, ahogy Holmes elterül, és soha többé nem kel fel, a motoros szörnyethalt.

A balesetet okozó autós elismerte, hogy nem figyelt mikor kikanyarodott, de Holmes is bőven a megengedett sebesség fölött haladt.
Az eset kapcsán egy kommentelő számításokba kezd, hogy ha Holmes betartotta volna a 60 mérföld per órás sebességhatárt, akkor egy másodperc alatt 27 métert tett volna meg, a becsapódás előtti sebességével viszont több mint 43 métert. Ha betartotta volna a limitet, lett volna ideje fékezni is, tehát így körülbelül 30 méterrel tett meg többet, mint normális esetben, a videót nézve pedig látható, hogy pont ez a 30 méter került az életébe.

forrás:Kreatív