Tízmilliós bírságot kaphat a lomizó – videó

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei tetten értek Abonyban egy fémfelvásárlót, aki illegális fémkereskedelem miatt több mint 10 millió forint bírságra számíthat.

lomizó1

A NAV honlapján hétfőn megjelent közlemény szerint a pénzügyőrök a rendőrséggel közösen ellenőriztek a Pest megyei városban, amikor meghallották, hogy a környéken hangosbemondóban fémhulladék felvásárlását hirdetik. A pénzügyőrök felkeresték a felvásárlót, aki egy személyautóval és utánfutóval járta a környéket. Amikor megállították épp egy családi ház tulajdonosától akarta megvenni a ház elé kirakott hulladékfémet.
A közlemény szerint az ellenőrzés közben kiderült, hogy a felvásárló 20 éve foglalkozik lomizással, és a fémtörvény hatálybalépése óta már több mint 45 tonna különféle fémhulladékot adott le a fémkereskedőknek. Az utánfutójában lévő 180 kilogramm háztartási fémhulladékot és a szállításra használt gépkocsit a pénzügyőrök lefoglalták.
Az illegális fémkereskedelmi tevékenység miatt a ?vasazó? férfi több mint 10 millió forint bírságra számíthat.  Általános esetben a hulladéktörvény alapján a lomizás lopásnak minősül, így ebben az esetben is a rendőrség vizsgálja a megtalált fémhulladék eredetét, és annak lezárása után teszik meg a szükséges intézkedéseket – olvasható a közleményben.

 

 

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://www.vecseshirek.hu/2014/10/20/tizmillios-birsagot-kaphat-a-lomizo/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19