Menetrendváltozás a vasúton

Az október 23-ai hosszú hétvégén és a november eleji, halottak napi hétvégén jelentősen megnő a forgalom, várhatóan a kiemelkedő időszakban naponta közel 500 000-en utaznak majd vonattal. A MÁV-START ünnepi menetrenddel, jelentős vonaterősítésekkel is készül erre. Továbbá felhívjuk utasaink figyelmét, hogy ? elkerülve az indulás előtti sorban állást ? jegyeiket elővételben is meg tudják vásárolni: akár interneten, mobiltelefonjukkal, jegyautomatáknál vagy a pénztárakban.

 

Az alábbi közlekedési rend szerint járnak majd a vonatok:

  • 22-én, szerdán pénteki menetrenddel számolhatnak az utazók
  • 23-án, csütörtökön a szombati közlekedési rend érvényes
  • 24-én, pénteken és 25-én, szombaton ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok
  • 26-án vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok, viszont figyelembe kell venni az őszi óraátállítást is: október 26-án hajnali háromkor kettőre kell visszaállítani az órákat (ez 5 belföldi vonatot valamint 8 nemzetközi vonatpárt érint, részletek a honlapunkon)
  • október 31-én pénteki, november 1-jén szombati közlekedési rend szerint járnak a vonatok

 

Utasainknak javasoljuk a kényelmes internetes jegyelővételt (www.mav-start.hu): a jegyeket akár otthon is ki lehet nyomtatni, vagy átvehetőek a meghatározott állomások jegykiadó automatáinál. Emellett például ? mobiltelefon egyenleg terhére ? telefonnal is vásárolható jegy. Minderről további részletek a http://www.mav-start.hu/eticket oldalon. Jegyek természetesen elővételben bármelyik pénztárban vagy jegyértékesítő automatáknál is kaphatóak.

A két hétvégén, a kiemelt időszakban az összes InterCity kocsi közlekedik, ezeken felül a vasúttársaság más távolsági kocsikkal is erősíti a nagyobb forgalmú IC vonatait. Az elővételes menetjegyvásárlással utasaink segítik abban is a vasutasokat, hogy a legoptimálisabban csoportosíthassanak át plusz kocsikat, az előre láthatóan megnövekvő utazási igényekre fókuszálva.

 

Utasaink számára az elővételi jegyvásárlással, a közlekedési renddel kapcsolatban további információkkal szolgálunk a MÁV-START Zrt. honlapján, a www.mav-start.hu címen, illetve nonstop rendelkezésre áll ügyfélszolgálatunk, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT-et, a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon!