Illegális autóbontó Gyálon – videó

A becsapott vevője miatt bukott le az a kispesti orgazda, akinek a gyáli tanyáján közel 100 autó rendszámtábláját, motorblokkokat és további autóbontásból származó alkatrészeket találtak a rendőrök. t
A kispesti rendőrök csalás miatt indítottak eljárást a sértett feljelentése alapján G. Mihály ellen, mivel a gyanú szerint egy olyan Renault típusú gépkocsit adott el a férfinek, amelyről később kiderült, hogy nem rendelkezik azokkal a paraméterekkel, amelyeket korábban állított. A sértett a vásárlást követően jelezte a problémát az 53 éves budapesti férfinek, ezért szóbeli megállapodást kötöttek arra vonatkozóan, hogy a gépkocsi helyett G. Mihály egy másikat ad át részére kétszázezer forint ráfizetés esetén. A vevő és az eladó találkozót beszéltek meg a csere lebonyolítása érdekében, amelyről G. Mihály a sértett által korábban megvásárolt fekete színű autóval távozott, de az ígért új gépkocsit azóta sem adta át részére.

A kispesti rendőrök a nyomozás során 2014. október 21-én házkutatást tartottak a gyanúsított Budapest XIX. kerületi lakcímén, ahol gépkocsi alkatrészeket és több mint húsz olyan rendszámtáblát foglaltak le, amelyek körözését korábban fővárosi és vidéki kapitányságok rendelték el.

Az ingatlan mélygarázsában a nyomozók egy Renault típusú aranyszínűre fújt gépkocsit is találtak, amelynek egyedi azonosító jelei nem voltak olvashatóak. A helyszínen elvégzett elsődleges vizsgálatok alapján a műszaki szakértő megállapította, hogy a megtalált gépkocsi eredeti színe fekete és feltehetően megegyezik azzal az autóval, amelyet a sértett korábban G. Mihálytól vásárolt meg.

A rendőrök később a gyanúsított gyáli címét is ellenőrizték, ahol további bűncselekmény elkövetéséből származó tárgyakat foglaltak le. A tanyán közel hetven rendszámot, motorblokkokat és további bontásból származó alkatrészeket találtak a kispesti rendőrök.

A nyomozók igazoltatták a telephelyen dolgozó K. Jánost és J. Árpádot is, akik ? a gyanú szerint – segítették G. Mihály tevékenységét, részt vettek a telephelyre érkező autók szétszerelésében és elvégezték a gyanúsított által kiadott további feladatokat. A három férfit a rendőrök elfogták és előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

Ellenük a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek G. Mihály előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2014. október 23-án elrendelt. K. János és J. Árpád szabadlábon védekezik -írja a police.hu