A vecsési polgárőrség egy hete

Ismét eseménydús és mozgalmas napokon vannak túl a vecsési polgárőrség tagjai, a többi között graffitiző fiatalok, lopott szelektív kuka, Halloween parti és betörés a hét eseménye. 

Október 27-én a polgárőr járőr észlelte, hogy az Áchim András utcai vashíd oldalát takaró rozsdamentes lapokat ismeretlenek összefirkálták. A Facebook közösségi portálon történt figyelemfelhívás és kutatás eredményeként az elkövetők az összefirkált elemeket néhány nappal később letakarították, az eredeti állapotot helyreállították.

firka1

Összefírkált korlát a vashídon

Takarítás után, fotó: Benczik Ferenc, VPTE

Takarítás után, fotó: Benczik Ferenc, VPTE

Szintén október 27-én történt, hogy a Lőrinci úton lévő szelektív hulladékgyűjtő egyik kukáját ismeretlenek ellopták. A Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztályától érkezett felkérés alapján fokozottan figyeltük és dokumentáltuk a hulladékgyűjtő állapotát, így hétfőn 18:33 órakor a polgárőr járőr arra lett figyelmes, hogy az egyik kuka eltűnt. A Küküllői utca egyik háza előtt észlelte a keresett kukát, melybe éppen különböző hulladékokat pakoltak be. Az esetről értesítette a közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársait, akik az elkövetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. Köszönjük Benczik Ferenc polgárőr társunk munkáját.

Október 28-án a józsefvárosi polgárőrök jártak nálunk “tanulmányúton”. A jövőben szoros együttműködés várható a képzés, a tapasztalatcsere és a közös szolgálatok terén.

Október 29-én elnökségi ülést tartottunk, melyen döntés született a téli ruházat bővítéséről, valamint a hideg és a szélsőséges időjárási viszonyok miatt szükséges felszerelések, mentőeszközök beszerzéséről. Az eszközök (hőtartó takarók, thermoöltözet, multifunkciós kabátok, stb.) a hét folyamán beszerzésre kerültek. Köszönjük Birta Norbert és Korompai Bence polgárőr társunk közreműködését.

Október 30-án a Hankook Tire Magyarország Kft. meghívására Korompai Bence polgárőr társunk egy vezetéstechnikai tréningen vett részt a DrivingCamp Hungary zsámbéki tesztpályáján. A meghívás alapját az adta, hogy egyesületünk idén sikeresen pályázott a Hankook Tire Hungary Kft. abroncsadományozási programjára, így minden szolgálati járművünk új (köztük terepen is használható) abroncsokat kapott.
Nagyon köszönjük a támogatást, az abroncsok egy része már használatban van.

vtpe

Október 31-én kora este az egyre inkább divattá váló, ún. “halloweenező” gyerkőcök biztonságos közlekedését segítettük. A szülőkkel történt egyeztetés alapján jövőre a nagyobb létszámú gyerekcsoportokat szükség szerint a polgárőrség kíséri.
Este 7-től hajnal 4 óráig a közterület-felügyelettel közösen a Bálint Ágnes Kulturális Központban szervezett Halloween-party biztosításában vettünk részt. Az este sajnos nem volt eseménymentes, de a komolyabb atrocitásoknak sikerült elejét venni. Hajnalban sajnos egy betörésről is bejelentést kaptunk, az esettel kapcsolatban a rendőrség intézkedett.

November 1-jén a Halottak Napjával kapcsolatos biztosítási feladatokat láttunk el a temetőnél és annak környékén.

Eseménydús hetet zártunk, köszönjük minden polgárőr társunk közreműködését.

Vecsés Települési Polgárőr Egyesület