Szűcs Szabina magyar bajnok

Eger adott otthont az idei évben a női ökölvívás legfontosabb hazai versenyének, a Magyar Bajnokságnak.A  Vecsés SE 14 lányt nevezett és mind a 14 lány el is ment a versenyre. A kiváló egyéni eredmények mellett az összesített csapatversenyt a vecsési csapat nyerte meg.

 

A csapat:

női boiksz csapat

Elit:
51 kg Váry ?Baba? Lili
54 kg Szűcs ?Rodman? Szabina
57 kg Faragó ?Solya? Orsolya
60 kg Fadgyas ?Tinky? Vivien
60 kg Bogárdi Mónika
81+kg Faragó Renáta

Ifjúsági:
48 kg Nádasdi ?Bambi? Judit
51 kg Pap ?Pizsi? Zsófia
57 kg Holczer Kata

Junior:
63 kg Bogárdi Barbara
80+ kg Kovács Eszter

Serdülő:
48 kg Uhrin Csenge
52 kg Neuberger ?Szamóca? Fanni
60 kg Acsádi Virág

Csütörtökön a serdülő és junior korcsoportok döntői kerültek megrendezésre. A serdülőkkel kezdődött a nap, az első ringbe lépőnk Csenge volt, aki a rutinos kőszegi kislánnyal, Finesz Kamillával került szembe. A még kezdő Csenge túlságosan is tisztelte ellenfelét, ezért nem tudta hozni azt, amit kértünk tőle, így feladtuk a mérkőzést. Csenge így bronzéremmel zárta a Magyar Kupát.
A következő ringbe lépőnk Szamóca volt, aki 52 kg-ban indult, mert 50 kg-ban nem volt induló. Szamóca simán verte az egri kislányt, azonban a bírók már a serdülő lányokkal is megismertetik az ?igazi? magyar ökölvívást, és 3:2-re odaajándékozták a mérkőzést a helyi kezdő kislánynak. Szégyen volt az egész. Szamóca így bronzérmes lett, akárcsak Csenge.
60 kg-ban Virág az érdi Mari Fruzsinával került szembe, a kezdő lányunknak még sok volt az ügyes ellenfél, ezért Török István edző kivette az egyenlőtlen küzdelemből. Mindhárom serdülő kislányunk fiatal még, és nagyon szorgalmasak, ezért biztos, hogy még sok szép sikereket fognak elérni!
Az első napon  a junior korcsoportban azonban Bogárdi Barbara ringbe szállt az elsőségért.

Junior 63 kg Bogárdi Barbara Vecsés-Gáll Bernadett Sopron Gyevát 0:5

Barbi idén másodszor bokszolt az EB bronzérmes soproni lánnyal. Most jobban fel volt készülve, mint a nyáron, így sokkal jobb mérkőzést tudtak vívni. A jobb győzött, de Barbi is megérdemli a dicséretet. Ezzel az eredménnyel a tavalyi bronzérme mellé most egy ezüstérmet szerzett. Reméljük jövőre arany lesz.

Pénteken az ifjúsági korcsoportban Pap Zsófia, az elit kategóriában pedig Váry Lili és Szűcs Szabina lépett ringbe.

Ifjúsági 51 kg Pap ?Pizsi? Zsófia Vecsés-Furó Virág DVSC 0:5

A kezdő Pizsi az idei EB-t és olimpiai kvalifikációs versenyt is megjárt debreceni lány ellen lépett ringbe. A mérkőzésnek a DVSC versenyzője volt az egyértelmű esélyese, azonban Pizsi a tisztelet legkisebb jelét sem mutatta. A negyedik menetben még a ringorvossal is összeveszett, aki az orrvérzése miatt beszüntette a mérkőzést. A pontozólapok alapján egyhangú pontozással győzött Virág, de Pizsi keményen megharcolt ezért az ezüstéremért.

Elit 51 kg Váry ?Baba? Lili Vecsés-Ancsin Katalin KSI 0:5

Legrutinosabb versenyzőnk most kezdte a felsőfokú tanulmányait, így nem volt maximális a felkészülése, ráadásul az utolsó két hétben (és az OB alatt is) beteg volt. Tavaly magyar bajnok volt ebben a súlyban Baba, azonban Ancsin Katával nem tudtak összecsapni annak betegsége miatt. Most a döntőig mindketten simán jutottak el, létrehozva a papírforma döntőt. A mérkőzésen Baba végig próbált a megbeszélt taktika szerint bokszolni, ez 80%-ban sikerült is, azonban egy-két látványos ütése minden menetben volt Katának, amikkel megnyerte a döntőt. Lili veresége ellenére szebben bokszolt most, mint a tavalyi döntőben, ahol győzött. Ez a jövője szempontjából biztató!

Elit 54 kg Szűcs ?Rodman? Szabina Vecsés-Kis Varga Bettina PVSK 4:1

 Szűcs Szabina, a Vecsési Boxklub (b) és Kis Varga Bettina, a PVS versenyzője (j) a női magyar ökölvívó-bajnokságon Egerben

Szűcs Szabina, a Vecsési Boxklub (b) és Kis Varga Bettina, a PVS versenyzője (j) a női magyar ökölvívó-bajnokságon Egerben

Rodman ebben az évben nagyon felpörgött, a döntő volt a 15-ik mérkőzése idén. Betti hosszú kézsérülésből felépülve tért vissza az OB idejére. A két lány ismeri egymást, tudták mire számíthatnak. Az első menetben Rodman kicsit passzív volt, azonban menetről menetre pörgött fel, és a végén megszerezte élete első magyar bajnoki címét!

 

Az eredmények összesítve:

 Magyar Bajnok Szűcs Szabina!

Magyar Bajnok Szűcs Szabina!

Elit:

51 kg Váry ?Baba? Lili ezüstérem
54 kg Szűcs ?Rodman? Szabina aranyérem
57 kg Faragó ?Solya? Orsolya 5. hely
60 kg Fadgyas ?Tinky? Vivien 9. hely
60 kg Bogárdi Mónika 5. hely
81+kg Faragó Renáta bronzérem

Ifjúsági:
48 kg Nádasdi ?Bambi? Judit bronzérem
51 kg Pap ?Pizsi? Zsófia ezüstérem
57 kg Holczer Kata bronzérem

Junior:
63 kg Bogárdi Barbara ezüstérem
80+ kg Kovács Eszter bronzérem

Serdülő:
48 kg Uhrin Csenge bronzérem
52 kg Neuberger ?Szamóca? Fanni bronzérem
60 kg Acsádi Virág bronzérem

Legközelebb, november 6-ától a Férfi Ifjúsági OB-ra kerül sor, ahol 3 vecsési versenyző lép ringbe.