Figyeljenek egymásra – rendőrségi felhívás

November vége felé közeledve az éjszakák egyre hidegebbek lesznek, valahol már most megjelent a hajnali fagy, nemsokára beköszönt a tél. A Monori Rendőrkapitányság felhívása,hogy tegyünk együtt azért, hogy senki ne essen a hideg idő áldozatául.

 

Illusztráció

Illusztráció

A hideg időjárás komoly fenyegetést jelent a fedél nélkül élőkre, azonban nem csak ők vannak veszélynek kitéve, hanem azok a többnyire idős, egyedül élő emberek is, akik korukra, egészségi állapotukra, vagyoni helyzetükre tekintettel – vagy egyéb körülmények miatt – nem tudják befűteni a lakásukat.

Sajnálatos módon minden évben előfordul olyan haláleset, ami kihűlés következménye és ez a legtöbb esetben elkerülhető, megelőzhető lett volna. Az ilyen esetek megelőzése össztársadalmi érdek, az egyes állampolgároknak is fontos szerepe van ebben.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy senki ne menjen el a hidegben, a földön vagy padon fekvő ember mellett, illetve, ha tudomásukra jut, hogy a környezetükben valaki fűtetlen lakásban él, akkor értesítsék a hatóságokat a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. Tegyünk együtt azért, hogy senki ne essen a hideg idő áldozatául.

Monori Rendőrkapitányság

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://www.vecseshirek.hu/2014/11/13/figyeljenek-egymasra-rendorsegi-felhivas/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19