Drogprevenciós program indult

A Monori Rendőrkapitányságon is elindult az Országos Rendőr-főkapitányság által támogatott új drogprevenciós program, mely a 12-18 éves gyermeket nevelő szülők részére nyújthat segítséget. A program célja, hogy a fiatalok családtagjai közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről.

drog

 

Az elmúlt négy évben a középiskolás diákok körében jelentős mértékben nőtt az amfetamin származékok fogyasztása. Az utóbbi években a témában készített vizsgálatok, felmérések adatai az illegális szerek használatát illetően ? kiváltképp a 9. és 11. évfolyamos fiúk körében ? emelkedést mutatnak: az adatfelvételek szerint minden ötvenedik középiskolás fiú naponta él valamilyen illegális szerrel. Az új típusú ? viszonylag olcsón beszerezhető, könnyen hozzáférhető ? dizájnerdrogok Magyarországon 2010-ben jelentek meg a középiskolás diákok körében.
A kezdeményezés a szülők megelőzésben betöltött szerepét hangsúlyozza: a társas kohézió és a családi kapcsolatok megerősítése segítséget jelenthet a kortársak befolyásolásával és az iskolában szerzett kudarcélményekkel szemben.

Valamennyi rendőrkapitányságon elérhetők a program helyi közvetítői, akik a széles körű tájékoztatás érdekében elektronikus üzenetben, előadásokon, fórumokon, havonta egy alkalommal fogadóórán, illetve kéthetente telefonos ügyelet útján segítik tanácsokkal, információkkal az őket felkereső szülőket.

monori drogprevenció