Szigorítják a családi pótlék kifizetését

A kormány jövő szeptembertől az óvodalátogatáshoz fogja kötni a családi pótlék folyósítását – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára kedden az M1 Ma reggel című műsorában.

    

Tündérkert Óvoda Vecsésen

Tündérkert Óvoda Vecsésen

Novák Katalin azt mondta: az intézkedés célja a gyerekek biztonságának javítása, ugyanis sok családnak jelent segítséget, ha a gyerek már hároméves korától részt vesz a köznevelési rendszerben, és naponta háromszor ételt kap.
A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár rendkívül sikeres intézkedésnek nevezte, hogy iskoláztatáshoz kötötték a családi pótlék kifizetését, mivel ennek hatására 40 százalékkal csökkent a hiányzások száma.
Hasonló eredményt remélnek ettől az intézkedéstől is – tette hozzá.
Azt mondta: azért jövő szeptembertől vezetik be a rendszert, mert akkorra lesz a gyermekek elhelyezéséhez elegendő férőhely.
Novák Katalin kitért arra is, hogy bármelyik szülő kérhet felmentést a kötelező óvodalátogatás alól.
A mentességről a védőnő és az óvodavezető javaslata alapján a helyi jegyző dönt – mondta.

 

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://www.vecseshirek.hu/2014/11/18/szigoritjak-a-csaladi-potlek-kifizeteset/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19