Trükkös tolvajok rács mögött

Tizenegy városban 15, főleg idős emberektől értékeket eltulajdonító tolvajokat fogtak el a kiskunfélegyházi rendőrök. Egy gyáli férfi is benne volt a tolvajbandában.tolvaj

Timafalvi László alezredes a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a négy gyanúsított 15 idős embertől tulajdonított el készpénzt és arany ékszereket. Mahlaj Róbert százados, a bűnügyi osztály vezetőjének tájékoztatása szerint egy 92 éves kiskunfélegyházi asszony tett bejelentést a rendőrségre 2014. január 29-én arról, hogy egy ismeretlen nő és egy férfi azzal az ürüggyel mentek be hozzá, hogy üzenetet szeretnének hagyni a szomszédnak, ezért papírt és tollat kértek tőle. Amíg a páros egyik tagja beszélgetett vele, társa eközben eltulajdonította a másik szobából a sértett készpénzét.
A nyomozás során sikerült azonosítani a több városra kiterjedő bűncselekmény sorozatot elkövető gyanúsítottakat, akik mindig azonos időben, 11 és 14 óra között különböző ürügyekkel keresték fel a 70 év feletti, társasházban élő sértetteket.
A nyomozás jelenlegi állása szerint a gyanúsítottak Kiskunfélegyházán kívül Egerben, Békéscsabán, Debrecenben, Szolnokon, Mosonmagyaróváron, Szegeden, Hajdúszoboszlón, Sárváron, Gödöllőn és Nyíregyházán hasonló módszerekkel követték el a bűncselekményeket.
Az eddigi adatok szerint két nő és egy férfi követte el a lopásokat, míg negyedik társuk a sofőr volt.
A gyanúsítottak ellen elfogatóparancsot adtak ki. A fővárosban elfogták B. József 26 éves budapesti, Vácon O. Melinda 32 éves szögligeti, valamint P. Anita 35 éves érdi és H. József 35 éves gyáli lakost a lakóhelyén, utóbbi férfi szállította társait.
Mahlaj Róbert elmondta, hogy az eddig felderített ügyeknél mintegy 8 millió forint a kárérték, de vizsgálják, hogy a gyanúsítottak más városokban is követtek-e el hasonló bűncselekményeket. A gyanúsítottak előzetes letartóztatásban vannak.