Közmeghallgatás volt Vecsésen

Közmeghallgatást tartott csütörtökön Vecsés Város Önkormányzatának képviselő-testülete a Bálint Ágnes Kulturális Központban. A megjelent érdeklődők elsősorban a helyi közlekedéssel, a vashíddal és a Kispatak környékével kapcsolatban tettek fel kérdéseket.

 

A közmeghallgatás a polgármester beszámolójával kezdődött. Szlahó Csaba tájékoztatta a megjelenteket az elmúlt év legfontosabb eseményeiről. Beszédében kiemelte a Halmi Telepi Általános Iskola energetikai felújítását valamint a ravatalozó újjáépítését. Az elkövetkezendő évek fontos feladatai közé sorolta a Máv állomások környezetének megújítását, a közparkok rendezését, további szabadidőparkok kialakítását, valamint egy mentőállomás létrehozását.

A polgármester tájékoztatója után a lakossági kérdések következtek:

Egy szülő arról érdeklődött, hol tart a Grassalkovich Iskola előtti gyalogátkelő-hely kialakítása. Kérdésére Frühwirthné Halász Melinda képviselő elmondta, hogy a jelenlegi helyzetet ő is kaotikusnak tartja, de a döntés a lámpás gyalogos átkelőhely kialakításáról a Magyar Közút Nonprofit Zrt kezében van. Az önkormányzat a kérelemhez szükséges forgalomszámlálást elvégezte, s az igényléshez szükséges dokumentumokat már beadta.

Egy lakó megköszönte az önkormányzatnak, hogy egyre igényesebb a Kertekalja környéke, ugyanakkor szeretné, ha a város több figyelmet fordítana a Kispatak környezetére.

A Rudolf közben lévő vashíddal kapcsolatban is érkezett hozzászólás, miszerint az idősek és a kismamák számára nehézséget okoz az azon való átkelés. A híd azonban a MÁV tulajdona, így annak akadálymentesítése nem az önkormányzat hatásköre.

Egy idős hölgy a közmeghallgatáson arról tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy többen nem férnek fel a helyi buszjáratra, legfőképpen piacnapokon. A polgármester válaszában elmondta, hogy túl költséges lenne óránként járatot indítani, így más megoldást keresnek a problémára.

A Vecsés-Gyál közötti közösségi közlekedés is szóba került, melyre Szlahó Csaba egyelőre nem lát reális esélyt, a két település közötti kerékpárút kialakítását ugyanakkor a jövőbeni tervek között említette.

A közmeghallgatáson egy férfi a Klapka utcából arra panaszkodott, hogy az esővíz gyakran eltelíti az árkot, sőt, egy nagyobb esőzést követően a kertje fele is víz alatt áll. Neki a szintén a Klapka utcában lakó Czibolya Zoltán képviselő elmondta, hogy az önkormányzat lehetőség szerint segít azon időseknek az árok kitakarításában, akik korukból, egészségi állapotukból fakadóan már nem tudják ezt a munkálatot elvégezni.
A Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 24-én, hétfőn este 18.30 órakor tart közmeghallgatást a Fő út 49 szám alatt.

www.vecses.hu