Kidőlt fák akadályozzák a forgalmat Pest megyében

Több útszakaszon kidőlt fa akadályozza a forgalmat Pest megyében; Gyömrő egyik utcájában nincs áram – tudatta a katasztrófavédelem hétfő délután.

Ónos es? - Kid?lt fák akadályozzák a forgalmat Pest megyé

Pest megyében a mai napon lehullott nagy mennyiségű eső és ónos eső sokfelé ráfagyott a növényzetre, faágakra, a jég súlya alatt rengeteg fa kidőlt, a fő- és mellékutakra egyaránt vastag faágak zuhantak. Az erdősávok és fasorok mentén fokozott a balesetveszély.
A Budai-hegységben, a Visegrádi-hegységben, Pilisben, a Gödöllői-dombság területén, és a Tápió-vidék területén több helyről folyamatosan érkeznek a riasztások, melyek szerint a zuhanó faágak a felső vezetékeket is leszakították, villanyoszlopok rongálódtak meg. Néhol az áramszolgáltatás is szünetel, vagy akadozik.
Gödöllő, Mogyoród, Kerepes, Kistarcsa, Gyömrő, Mende, Monor, Gomba, Bénye, Üllő, Nagykáta, Tápiószentmárton, Szentmártonkáta településeken, és az oda vezető összekötő utakon számos helyszínen dolgoznak a megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói.

Ónos es? - Kid?lt fák akadályozzák a forgalmat Pest megyé

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Teljes egészében le kellett zárni a Gödöllőt és Valkót összekötő utat, mert fák dőltek az úttestre. A gödöllői hivatásos tűzoltók megkezdték az út megtisztítását. Lassabb a forgalom az M3-as autópálya gödöllői szakaszán, mert egy 15 méteres fa dőlt az útra a Nyíregyháza felé tartó oldalon, a 32-33 kilométer közötti szakaszon.
Közölték azt is, hogy nincs áram Gyömrőn az Apafi utcában, így az ott lévő egyik óvodában és iskolában sincs. Az áramszünetet az okozta, hogy egy 25 méteres fa ágai leszakadtak, és rázuhantak egy épületre, illetve a villanyórára. A balesetben nem sérült meg senki – tették hozzá.
A katasztrófavédelem szerint a reggel óta tartó folyamatos esőzés és ónos eső miatt Budapesten és az agglomerációban komoly forgalmi akadályok vannak.
A tömegközlekedésben meghosszabbodott menetidőre, a közúti közlekedésben pedig torlódásokra kell számítani – tették hozzá.