Útlezárások Pest megyében, az M0-ást is órákra lezárták

A csúszós burkolat, az ónos eső súlyától megdőlt fák, leszakadt ágak és veszélyes villanyvezetékek miatt a főváros környékén számos út nem járható. A délutáni csúcsban  Maglód és Pécel környékén az M0-ás lezárásra mitt volt hatalmas torlódás – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedd délután az MTI-vel.

Ó

Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivője elmondta: elsősorban a magasabban fekvő településekre vezető utak váltak járhatatlanná, de lezárták az M0-s és a 3-as főút egy-egy szakaszát is.
Hétfő reggel óta nem lehet közlekedni Pilisszentkereszt és Dobogókő között, s lezárták az utat Gödöllő – Szárítópuszta és Valkó között is, innen a forgalmat Tura felé terelik a rendőrök. Pilisszentkereszt és Pilisszántó között keddre virradó éjjel rendeltek el teljes zárást – sorolta a szóvivő.
Nagytarcsa és Isaszeg térségében is kidőlt fák, valamint a jegesedés miatt leszakadt faágak nehezítik a forgalmat, ezért – még hétfőn késő este – itt is lezárásra kényszerültek. Nagykovácsi kedd reggel óta megközelíthetetlen, Budakeszire így csak Budaörs felől lehet eljutni – tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea.
Leszakadt felsővezeték miatt zárták le teljes hosszában az M31-est Gödöllő térségében, de az utat dél körül megnyitották. Továbbra is teljes zárás van érvényben a 3-as főúton Budapest és Gödöllő között, a forgalmat az M3-as autópályára terelik.

Lezárták az M0-ást Pécel és Maglód között

Komoly torlódás várható délután az M0-ás autóút 48-as és 52-es kilométerszelvénye közötti zárás miatt – hívta fel a figyelmet a rendőrség és a Magyar Közút. Ezt a szakaszt azért kellett lezárni, mert az ott húzódó magasfeszültségű vezeték leszakadásától tartanak a szakemberek.
Pécsi Norbert Sándor, a cég kommunikációs osztályvezetője úgy fogalmazott: bár elvileg Maglód és Pécel felé lehet kerülni, a környék más útjain elrendelt korlátozások miatt az M0-son a délutáni csúcsban hatalmas dugók alakulhatnak ki.
Úgy tudjuk, hogy máris jelentős a torlódás az M0-snak ezen a részén, másfél-két kilométeres a kocsisor.

Megnyitották az M0-ást Maglód és Pécel között

 – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője a Vecsés Hírekkel.

Pécsi Norbert Sándor elmondta, hogy az autóút keleti szektorának érintett térségében este 7 órakor mindkét irányban 5-6 kilométeres volt a kocsisor, és a környékbeli utakon is nehézkes volt az előrejutás.

Az M0-st a 48-as és 52-es kilométerszelvények között kedd délután azért kellett lezárni, mert a magasfeszültségű vezeték leszakadásától tartanak a szakemberek.