Átadták a megyei elismeréseket

Díszpolgárt köszöntöttek és kitüntetéseket nyújtottak át a megye kiválóságainak az idei Megyenapon. Pest-Pilis-Solt vármegye 355 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben ezt az évfordulót Megyenappá nyilvánította, mely alkalomból évente ünnepi közgyűlés tart. Ekkor adják át a megyei kitüntető díjak, elismerve a közművelődés, a tudomány és a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket.

 

Wentzel Ferenc, Szabó István, Megyeri István, Pogácsás Tibor

Wentzel Ferenc, Szabó István, Megyeri István, Pogácsás Tibor

Szabó István, a megyei közgyűlés elnöke beszédében  úgy fogalmazott, hogy Pest megye nagy utat járt be, amíg a történelem fő sodrába került, és a változás, a cselekvés és a fejlődés motorja lett Magyarországon és Európában ?Olyan lépéseket, melyeket Önök, a mai napon Pest megyei kitüntető díjban részesülő vendégeink is naponta megtesznek, s ezzel ma is bizonyítják, hogy igenis, ma és a jövőben is lehet és érdemes még több feladatot és még nagyobb felelősséget vállalni Magyarországért.”

Pest Megye Közgyűlése Díszpolgári címet adományozott Megyeri István részére ? Pest megye és Monor Város közoktatásának fejlesztéséhez és a fizikaoktatás módszertani megújításához nyújtott hozzájárulása, valamint személyes példamutatása és kiemelkedő pedagógusi életműve elismeréseképpen. Megyeri István 41 éven keresztül tanított a monori József Attila Gimnáziumban. Diákjait nem csak tanította, de együtt is dolgozott velük a fizikaoktatás módszerének fejlesztésén, amit elismerések sorával ismertek el. Példát mutatott abban is, hogy a folyamatosan tanult, képezte magát a fizika, a műszaki tudományok, és az informatika szakterületein. Még akkor is, amikor igazgatója volt a Gimnáziumnak 1993 és 2013 között, és közéleti feladatokat vállalt Pest megye közoktatásának fejlődése érdekében. Vezető szerepet vállalt a Pest Megye Önkormányzata által bevezetett feladatalapú finanszírozási rendszer kidolgozásában, mely egy évtizeden keresztül mintaként szolgált más önkormányzatok számára is.

A megyenapi rendezvényen átadták még a Pest Megyéért Emlékérmet, a Kulturált Települési Környezet Díjat, az Építészeti Nívódíjakat, a Tudományos Díjat, a Nemzetiségekért Díjat, a Pest Megye Környezetvédelméért Díjat, a Pest Megye Közbiztonságáért Díjat, a Pest Megye Katasztrófavédelméért Díjat, a Fekete Dió Díjat, a Pest Megye Népművészetéért Díjat, valamint a Pest Megyei Médiadíjat.

megyenap kitüntetettek1

megyenap kitüntetettek2