Az év legjobbjai sportolói – Szavaztak a sportszövetségek

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 50 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.
Dobrovitz József negyedik alkalommal végzett az első helyen a lovasok között, Bácsi Péter pedig először lett a legjobb bírkózó.

Bácsi Péter világbajnok

Bácsi Péter világbajnok

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között. Az idei győztesek közül kiemelkedik az ebben az évben visszavonuló Polgár Judit, minden idők legjobb női sakkozója, aki 18. alkalommal nyerte el az Év legjobbja címet.

Ugyancsak figyelemreméltó a fallabdázó Krajcsák Márk és a számszeríjász Lénárt Ágota elsősége, ők ugyanis tizenegyedszer lettek elsők sportágukban. A “tizedesek” táborát gyarapítja Balázs Péter tájékozódási búvárúszó, valamint az olimpiai és világbajnok tornász, Berki Krisztián.
Berki mellett világbajnoki arannyal érdemelte ki a legjobb címet a birkózó Bácsi Péter, s Eb-győzelemmel a kalapácsvető Pars Krisztián, aki hetedszer végzett az élen.

Dobrovitz József idén negyedik alkalommal végzett az élen a lovasok között.
Már két riói kvótás is található a listán, a vitorlázó Berecz Zsombor és a sportlövő Tobai-Sike Renáta.
A labdarúgóknál Juhász Rolandot választották meg az év legjobbjának.

Dobrovitz József

Dobrovitz József