Pápai Mihály vezeti az agglomerációs tiltakozást – videó

Január 1-jétől fizetős lesz az M0-s két szakasza, valamint az összes autópálya bevezető szakasza. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bejelentése kapcsán máris több agglomerációs település illetve budapesti kerületi polgármester is nemtetszését fejezte ki.
A Mokka vendége a témában az agglomerációs tiltakozást szervező Pápai Mihály, Gyál polgármestere, a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás elnöke.

Agglomerációs tiltakozás

Pápai Mihály összehívta a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulást (FAÖT) annak érdekében, hogy összefogja az agglomerációs tiltakozást. A FAÖT 2011. június 15-én alakult 18, a fővároshoz közvetlenül kapcsolódó település részvételével. Mára 16 település tartozik a Társuláshoz.

A Társulás alapvető célja az érintett települések közös fellépése ? bizonyos ügyekben Budapesttel együtt ? az agglomerációs települések érdekében. A legfontosabb feladat a közös érdekérvényesítés, érdekvédelem, a közös gondolkodás, és a tapasztalatcsere a tagokat érintő problémás területekkel kapcsolatban.

Az ülés 2014. december 18-án, csütörtökön 9.00 órakor kezdődik, melynek napirendi pontja az M0 körgyűrű túlnyomó részének fizetőssé tétele elleni tiltakozás.