Szemtanúk jelentkezését várja a rendőrség

Segítségnyújtás elmulasztásának alapos gyanúja miatt vizsgálódik, és szemtanúkat keres a rendőrség a 4-es főúton Cegléd és Ceglédbercel között hétfőn történt halálos baleset ügyében – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

K

Beluzsárné Belicza Andrea ismertetése szerint a főút 65-ös kilométerszelvényénél három autó ütközött össze hétfő délelőtt, a karambolban két férfi meghalt, egy gyereket pedig súlyos állapotban, mentőhelikopterrel vittek kórházba.
A Ceglédi Rendőrkapitányság eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztásának alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, ezért a körülmények tisztázására várják azok jelentkezését, akik érdemi információval rendelkeznek a balesettel kapcsolatban – mondta a szóvivő.
Csámpai Attila, a megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben érintett autók egyikében az egyedül utazó sofőrnek nem lett baja, a másik kocsiban szintén egyedül ülő sofőr életét vesztette, s a harmadik autó vezetője is meghalt. Ez utóbbi jármű roncsaiba beszorult egy gyerek, akit speciális eszközzel mentettek ki a tűzoltók.
Tóth Karolina, a mentők sajtóügyeletese hétfőn közölte: a két 50 év körüli férfin már nem tudtak segíteni, míg a 10 év körüli kisfiút súlyos sérülésekkel vitték a budapesti ügyeletes kórházba.
Az MTI úgy tudja, hogy a karambolban érintett autók közül kettő szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, míg a harmadik, nagy értékű kocsi, illetve sofőrje csak kismértékben sérült, de ez a jármű sem hajtott el idő előtt a helyszínről.